Görmez: Selâmın rahmetiyle güveni tesis ederek, barışı ve esenliği pekiştirelim

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bayram vesilesiyle silahın gücüyle değil, selâmın rahmetiyle güveni tesis ederek, barış ve esenliğin pekiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Görmez, "Evlatlarımızın, kardeşlerimizin, canlarımızın akan kanlarına 'dur' diyelim. Ümitsizlik vadilerinde yuvarlanan insanlık adına ümit olalım. Cennetini yitirmiş Adem'in çocuklarına teselliler sunalım. Bu bayram, çatlak dudaklarımıza pınar, çorak gönüllerimize inşirah olsun. Seslerimizi dua dua avuçlarımızda biriktirelim, utançlarımızı, ayıplarımızı, pişmanlıklarımızı 'ah'larımızı rahmetinin kucağına dökelim." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajına 'besmele' ile başlayan Görmez, içerisinde pek çok güzellikleri ve hikmetleri barındıran Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın huzuru, sevinci ve bereketinin yaşandığını belirtti.

Mehmet Görmez, "Yüce Allah'ın çağrısına icabet edip, hac ibadetini eda etmek üzere kutsal topraklarda bulunan hacılarımızla birlikte bütün İslam âleminin bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kurban Bayramı; barışın, esenliğin, birlik içinde duanın, yakarışın, statülerden arınarak eşitlenmenin, kendini bilmenin, tefekkürün, tezekkürün, yenilenmenin, sabrın, nefisleri terbiye etmenin, hassasiyetin, hiç bir canı incitmemenin, yok etmemenin, çaresizliği gidermenin, yaşama bilincinin, kutlu yürüyüşün, tarihe tanıklık etmenin kutsalı ve geçmişi idrak etmenin, yoksula, kimsesize, çaresize yakınlaşmanın bayramıdır." diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber