Dede-Torun Buluşması'yla çocuklar tarihini öğrendi

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen 'Dede-Torun Buluşması' projesi kapsamında Osmanlı İmpatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihlerine damga vurmuş şehirleri gezen öğrenciler İzmir'e döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in de eşlik ettiği 80 kişilik grubun dönüşünden sonra projenin galası yapıldı. Galada konuşan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, projenin yeni nesillere Anadolu coğrafyasını tanıtması bakımından önemli olduğunu vurguladı. Kıraç, "Nüfusunun yarısından fazlasının çocuk olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu bizim zenginliğimiz. Bunu artıya çevirmenin yolu, bu çocuklara iyi sahip çıkıp geçmişini ve ecdadını tanıtmaktan geçiyor." dedi.

Gençlere tarih bilincini aşılamayı amaçlayan projenin galası, Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Galaya Vali Kıraç, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, emniyet şube müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Yenilmez ve öğrenciler katıldı.

Kıraç, yaptığı konuşmada, "Anadolu olarak anılan bu coğrafya, güneşin doğduğu yer anlamındadır. Bizim bu coğrafyaya projektör tutmamız lazım. Bin yıldır bu topraklarda varız ve dünyanın ilk uygarlıklarının çıktığı coğrafyada yer alıyoruz. Bizim bunları bilmemiz, çocuklarımıza anlatmamız ve çocuklarımızın geleceğimizi emin boyutlara götürmesi için onları iyi yetiştirmemiz lazım." dedi.

Konuşmaların ardından katılanlara gezide gidilen yerler ve yapılanların yer aldığı kısa film gösterildi. Projeye katkı sağlayanlara ve öğrencilere hediyelerin verildiği gala, kokteylin ardından sona erdi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, ulusal düzeyde uygulanan 'Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı' kapsamında, çocuk ve gençlere tarihi süreci ve tarihi şahsiyetleri tanıtmak amacıyla hazırladığı "Dede -Torun Buluşması" kapsamında geziye çıkan 80 öğrenci gezilerini tamamladı.

Öğrenciler, projeyle Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşundan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanı ve gelişimine kadar olan sürecin tarihi öneme sahip şehirleri Bilecik, Bursa, İstanbul, Çanakkale, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara'yı gezdi. Gittikleri yerlerde, tiyatro sanatçıları tarafından Osmanlı'nın kurucuları, padişahları ve Atatürk'ün de bulunduğu devlet büyükleriyle önderlerin mücadeleleriyle ilgili gösteriler sunuldu. 7 ili kapsayan gezide öğrencilere 11 polis, 8 öğretmen ve bir doktor da eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber