Ereğli Belediyesi mevlit geleneğini sürdürdü

Ereğli Belediyesi tarafından Kurban Bayramı arifesinde şehir mezarlığında mevlit okutuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Katılımın yüksek olduğu mevlitte ilahiler okundu, dualar edildi. Program sonunda mezarlığa gelen halka çiçek ve etli pilav ikram edildi.

Ereğli Belediyesi, 1994 yılından bu yana geleneksel hale gelen mevlit etkinliğini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Etkinliğe, AK Parti Zonguldak Milletvekili Pof. Dr. Ercan Candan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti önceki dönem Milletvekili Fazlı Erdoğan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahilerin ardından Ereğli Müftü Vekili İzzettin Aşan dua okudu.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 1994'ten itibaren her dini bayram öncesi okuttukları mevlidin geleneksel hale geldiğini ifade etti. Posbıyık, ?Dini bayramlar arifesinde ilçe müftülüğü ile çok değerli hocaların destekleriyle nesli tükenmiş, kimsesiz kalmış ölülerimize bir Fatiha okunmak üzere her yıl burada toplanıyoruz.? dedi.

Ereğli Belediyesi Serası'nda yetiştirilen ?aslanağzı' isimli çiçek fidelerinin vatandaşlara dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Program sonrası şehit aileleri ile vatandaşlar, mezarların başında dua okudu. Program, Ereğli Belediyesi tarafından hazırlatılan etli pilavın dağıtılması ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber