Kurban bayramını annesiz geçirecekler

Sakarya'nın Karasu ilçesinde, dini nikahlı eşi ile birlikte yaşarken evrakları olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilen Shahlo Kurbanova'nın eşi Yasin Alkan ile ikiz çocukları Yaser ve Ensar, Kurban Bayramını anneleri olmadan geçirecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2009 yılında turist olarak geldiği İstanbul'da Yasin Alkan ile tanışan ve dini nikahla evlenerek Sakarya'nın Karasu ilçesinde yaşamaya başlayan Shahlo Kurbanova'nın çantasının çalınması sonucu kimliği ve pasaportu kayboldu. Yeniden çıkartma gereği duymayan çift bu şekilde yaşamaya devam ederken 2010 yılında doğan ikizlerinden Yaser'in başından yaralanması sonucu gittikleri hastanede çocuklarının kimlikleri olmadığı için yasal işlem başlatıldı. Bu arada evraklarının olmaması ve vizenin dolması sebebiyle Shahlo Kurbanova sınır dışı edilerek Türkmenistan'a gönderildi. Eşi Yasin Alkan ve ailesinin tüm yasal yollara başvurmasına rağmen Şubat ayında sınır dışı edilen Kurbanova Türkiye'ye geri dönemiyor.

Resmi makamların hiçbirinden yardım alamadıklarını belirten Yasin Alkan, şöyle konuştu: ?Her şeyden önemlisi sanki suçlu biri, kaçakçı biri gibi muamele görüyor olmamız bizleri yıkıyor. Bu çocukları annesiz bir yıl daha bırakmak hangi insanlığa sığar. Hangi dinle bağdaşır. İnsanları sorunlar yumağı içinde bırakan devlet yönetimi olmaz olsun."

Suriye'deki anne ve babaları gece gündüz düşündüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan'ın kendi ülkesindeki bu aile dramına el atması gerektiğini belirten Alkan, şunları söyledi: "Türkmenistan devlet yetkililerine buradan sesleniyorum ve diyorum ki, bu yasanın bu kadar sert bir şekilde uygulanması hiç doğru değildir. İki yaşındaki ikizlerin annelerinden ayrı yaşaması ve ayrı kalması insanlıkla bağdaşmaz. Yasa yapılırken olağanüstü durumlar gözetilerek yapılmalı ve dünyada bu böyledir. Türkmenistan Devletinden ricamız bu durumu olağan dışı görmeleri ve bizlere şu an müstehak görülen yaşamı hak etmediğimizi kabullenmeleridir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber