Hazine Uzman Yardımcılığı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ekim 2005 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile Hazine Uzmanlığı Yeterlik Sınavına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

MADDE 1 ? 8/11/2001 tarihli ve 24577 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile Hazine Uzmanlığı Yeterlik Sınavına İlişkin Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Müsteşarlıkta görevlendirilecek Uzman Yardımcıları, Müsteşarlıkça uygun görülecek tarihlerde açılacak giriş sınavı ile alınırlar. Giriş sınavına girmek için gerekli bulunan KPSS puan türü ve asgari puanı, başvuruda istenecek belgeler, başvuru yeri, sınav tarihi ve öğrenim dalları gibi hususlar giriş sınavı duyurusunda belirtilir. Müsteşarlık, açıktan atama izni alınmış kadro kontenjanının yirmi katına kadar adayı giriş sınavına çağırabilir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) ve (e) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"d) İngilizce, Almanca, Fransızca veya Müsteşarlıkça tespit edilecek diğer yabancı dillerden en az biri için, KPSS yabancı dil bölümünde veya Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavında, en az 70/100 olmak kaydıyla, her öğrenim dalı için ayrı ayrı belirlenecek asgari sayıda soruyu doğru cevaplamış olmak,"

"e) KPSS puan türlerinden, Müsteşarlıkça belirlenen ve giriş sınavı duyurusunda ilan edilen asgari puanı almak."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 6 ? Açıktan atama izni alınmış kadro sayısı, sınıf, unvan ve dereceleri, öğrenim dalları ve kontenjanları, giriş sınavına katılma şartları, KPSS puan türleri ve asgari puanları ile puan sıralamasına göre çağrılacak aday sayısı, son başvuru tarihi ile başvuru yeri, başvuruda istenecek belgeler, giriş sınavının yeri, zamanı, içeriği ve değerlendirme yöntemi, atama sırasında istenecek belgeler, başvuru süresinin bitiminden en az 15 (on beş) gün önce Resmi Gazete'de ve Türkiye genelinde yayımlanan tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az birinde yayımlanır."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasına (d) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (e) ve (f) bentleri, maddeye üçüncü fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"e) Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti,"

"f) Özgeçmişi"

"Yönetmelik hükümleri ve giriş sınavı duyurusundaki şartlara göre giriş sınavına katılabilecekler belirlenerek isimleri Müsteşarlık ilan panosunda ve internet sitesinde ilan edilir. Ancak, bu hükme göre sınava katılabileceği tespit edilmiş olup isimleri ilan olunan adaylardan, daha sonra sınava katılma şartlarını taşımadığı tespit edilenler giriş sınavına alınmazlar. Bunlardan sınava girmiş olanların sınavları da geçersiz sayılır."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Giriş sınavı, Giriş Sınavı Kurulu tarafından yapılır. Anılan Kurul, Müsteşar tarafından belirlenecek bir Müsteşar Yardımcısı başkanlığında, başkan dahil yedi üyeden oluşur. Personel Dairesi Başkanı Kurulun tabi üyesidir. Diğer asil ve yedek üyeler; Müsteşar Yardımcıları, Birim Amirleri ve Müsteşarlık Müşavirleri arasından Müsteşar tarafından belirlenir."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 9 ? Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılır.

a) Giriş Sınavının Yazılı Aşaması; alan bilgisi ve genel ekonomi konularından oluşur. Bu konulara uygulanacak ağırlık puanları aşağıda gösterilmiştir:

1) Alan Bilgisi : % 80 (İktisat alan bilgisi %100)

2) Genel İktisat : % 20 (İktisat bölümü hariç)

Yazılı sınav soruları, Giriş Sınavı Kurulu tarafından, konularına göre ayrı ayrı hazırlanır veya Yüksek Öğretim Kurumları Öğretim Üyelerine hazırlattırılır. Soru kağıtları, sınav süresi ve puanları da belirlendikten sonra Giriş Sınavı Kurulu başkanı ve üyeleri tarafından imzalanır. Soru kağıtları, zarflar içerisine konulup mühürlendikten sonra, Personel Dairesi Başkanına teslim edilir. Yazılı sınav birden fazla yerde yapılacak ise soru kağıtlarını içeren zarflar yeteri kadar düzenlenir.

Yazılı sınav, Personel Dairesi Başkanlığı tarafından bu iş için görevlendirilen gözetmen personel ile Giriş Sınavı Kurulu üyelerinin gözetim ve denetimleri altında yapılır. Görevli personel, yazılı sınava girenlerin sınava katılım belgesini ve kimlik belgelerini inceler.

Sınav sorularını içeren mühürlü zarflar sınava girmiş olanların önünde açılarak durum bir tutanakla tespit edildikten sonra sorular dağıtılarak veya okunarak sınava başlanır.

Sınav sonunda adayların sınav kağıtları, teslim sırasına göre numaralandırılıp, soru kağıtları ile birlikte bir zarf içine konulur. Zarf kapatılıp mühürlendikten sonra durum bir tutanakla tespit olunur ve mühürlü zarf Personel Dairesi Başkanlığına teslim edilir.

Yazılı sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her öğrenim dalında adayların aldığı notların ağırlıklı standart puanları hesaplanarak, en küçüğü alınan en düşük not ve en yükseği 100 olan dağılıma dönüştürülür. Adaylar en yüksek puandan başlamak üzere yukarıdan aşağıya sıralanırlar. Müsteşarlık bu sıralama dahilinde öğrenim dalı kontenjanı sayısının dört katına kadar adayı sözlü sınava davet eder.

b) Giriş Sınavının Sözlü Aşaması; sözlü sınava çağrılan adayların isimleri, sınavın nerede ve ne zaman yapılacağı Müsteşarlık ilan panosunda ve internet sitesinde ilan edilir.

Giriş Sınavı Kurulu üyeleri; sözlü sınavda, adayların, yazılı sınava tabi oldukları konulardaki bilgi düzeyleri, konulara hakimiyetleri ile hizmetin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadıkları gibi hususları göz önüne alarak, her aday için 100 puan üzerinden değerlendirme yapar. Adayın sözlü sınav puanı, Giriş Sınavı Kurulu üyelerinin verdikleri notların aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Giriş Sınavı Kurulu; adayların, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalamasını almak suretiyle giriş sınavı nihai başarı derecelerini tespit eder. Sınavda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden ortalama en az 70 tam puan almak gerekir. Ancak ortalama 70 puan alan her aday sınavı kazanmış sayılmaz."

"Müsteşarlık, başarılı aday sayısı ilan edilen kadro sayısından az olduğu takdirde sınav duyurusunda ilan edilenden daha az sayıda Uzman Yardımcısı alma hakkına sahiptir."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesine birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

"Uzman Yardımcılığına atanacaklardan;

a) Görevini devamlı yapmasına engel hali olmadığını gösterir, tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak, ibraz edildiği tarihten en fazla altı ay önceki tarihli, Sağlık Kurulu Raporu,

b) Erkek adaylardan, askerlik görevini yaptığını veya tecilli olduğunu veya muaf olduğunu gösterir belgenin aslı veya onaylı sureti,

c) Sabıkasının bulunmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığından alınan belgenin aslı

istenir."

"Bu belgeleri teslim etmeyenlerin atamaları yapılmaz."

GEÇİCİ MADDE 1 ? Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle başlatılmış olan Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı işlemleri değişiklikten önceki Yönetmelik hükümlerine göre tamamlanır.

Yürürlük

MADDE 9 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 10 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber