Yuva çocukları, valiyi evinde ziyaret etti

Ordu Valisi Orhan Düzgün, vatandaşların bayramlarda tatil beldelerine gitmeleri yerine dost ve akrabalarını ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2012 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı dolayısıyla Ordu Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün'ü, evlerinde Ordu Ahmet Cemal Mağden Çocuk Yuvası'ndaki

bir grup çocuk ziyaret etti. Ziyarette çocuklarla tek tek ilgilenen Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, ikramların ardından çocuklara Bayram harçlığı ve hediyeler dağıttı.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bayram kültürünün değişmeye başladığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Bayramlar küçüklerin büyüklerinin ellerini öptüğü, büyüklerimizin ise küçükleri hediyeler ile sevindirdiği güzel dönemlerdir. Hepimiz çocukluk dönemimizde ki bu bayramları en güzel anılar ile hatırlıyoruz. Çocuklarımıza da gelecekte hatırlar bırakmak adına bu bayramları Bayram tadında yaşanması çok önemli.

Dünyaya paralel olarak bazı kültür ve geleneklerimizde değişmeler var. Bayramların ben bir tatil beldesinde tatil anlayışından ziyade vatandaşlarımızın yakınlarını hatırladıkları ziyaret ettikleri günler olmasını arzu ediyorum. Bugünleri tatil havasına dönüştürsek aileden, akrabadan ve yakınlarımızdan uzakta ilerde de onların kapısını çalacak kimseler olmayabilir. Şu anda ben bütün vatandaşlarımıza, onları bekleyen gözler varken o gözleri boş bırakmamalarını mutlaka o büyüklerini hatırlamalarını ziyaret etmelerini bu mümkün değilse telefon ile arayarak hal ve hatırlarını sormanın önemli olduğunu düşünüyorum. Günün gelişen teknolojisi ve yaşam koşullarına bağlı olarak Bayram gelenekleri de değişiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber