İZBAN 100 milyon yolcu sayısına yaklaştı

İzmir'de şehiriçi toplu taşıma sisteminin gelişmesi ve seçeneklerin artmasıyla birlikte yolcu sayısı da 1,5 milyon barajını geçip tarihi bir rekor kırarken İZBAN, Halkapınar aktarması hariç 20 Ekim 2012 Cuma günü 162 bin 689 kişi taşıyarak, kurulduğu günden bu yana en yüksek sayıya ulaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Metrosu'ndan Halkapınar İstasyonu'nda İZBAN'a aktarma yapan yüzde 10 oranında yolcuların da eklenmesiyle sayı 180 bine yaklaştı. 30 Ağustos 2010'da yolculu ön işletmeye başlayan ve yolcusunu sürekli arttıran İZBAN, geride kalan 26 ayda 78 milyon 65 bin İzmirliye hizmet verirken 100 milyon barajına doğru koşmaya başladı. 2012 yılının ilk 10 ayında 40 milyon İzmirliye hizmet veren İZBAN'ın, en geç üçüncü hizmet yılını dolduracağı Mart 2013'te 100 milyonuncu yolcuya ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye'nin en hızlı büyüyen kurumlarından biri olduklarını belirten İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş, ?Kısa sürede ulaştığımız nokta, İzmir halkının bize güveninin bir göstergesidir. Sıkıntılı günler yaşadığımız geçen hafta en yüksek yolcu seviyesine ulaşmamız ise bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu.? dedi. Toplu taşımacılıkta 1 birim artışın, şehir ekonomisinde 1,5 birimlik artış sağladığını vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ise, ?İzmir'de hedef kitlemize kentiçi toplu ulaşımı, gün içinde nefes almak gibi farkındalık düzeyi düşük ama önemi yüksek bir hizmet ürünü halinde sunmaya çalışıyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, güven verici gelişmenin bir göstergesidir. Yapımı süren 40 adet EMU tren setinin gelişi, Hilâl Aktarma İstasyonu'nun devreye girmesi, işletmenin Bergama ve Selçuk'a kadar uzaması, ayrıca yapılacak operasyonların vizyonuyla İZBAN, İzmir'de kentiçi toplu ulaşımındaki büyük hedeflerine birer birer ulaşacaktır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber