Bakan Eroğlu, 30 milyon liralık 6 projeyi açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı ile beraber Afyonkarahisar halkına verilecek 6 müjdeyi açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 projenin toplam tutarı 30 milyon lirayı buluyor.

Bakan Eroğlu'nun açıkladığı ilk müjde, Çay ilçesinde tarım arazilerini suya kavuşturacak olan Çay Karamık Barajı ve Sulaması projesi. Bu ay içinde ihalesi yapılacak olan proje sayesinde 3 bin 960 dekarlık tarım arazisi suya kavuşacak. 15 milyon liraya mal edilecek proje, bölgede yıllık 2 milyon 400 bin liralık gelir artışı bekleniyor.

Eroğlu'nun, ikinci müjdesi de memleketi Şuhut ilçesine temeli atılacak Şuhut Adalet Sarayı oldu. Duruşma salonları, seçim müdürlüğü, baro ve avukat bekleme salonları ile diğer birimlerin yer alacağı proje, 2 milyon 121 bin liraya mal olacak. Bir yıl 2 ay gibi bir sürede tamamlanması hedeflenen adliye sarayı, 3 bin 227 metrekarelik alana sahip olacak.

Veysel Eroğlu, üçüncü müjde olarak Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar beldesine yaptırılacak olan ilköğretim okulu projesini verdi. İhalesi 5 ay önce yapılan ve 13 Temmuz'da sözleşmesi imzalanarak inşaatına başlanan okulun bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. 15 derslikli okulun bin milyon 230 bin liraya tamamlanarak bakanlığa devredilecek.

Öte yandan Bakan Eroğlu, Cumhuriyet Bayramı müjdesi olarak Kızılören Göleti ve Sulaması, Sinanpaşa Hükümet Konağı ve İscehisar Adalet Sarayı projelerini açıkladı. Projelerin toplam tutarı da yaklaşık 12 milyon lira civarında.

AFYONKARAHİASAR'A 5 MİLYARLIK YATIRIM YAPILDI

Veysel Eroğlu, şimdiye kadar Afyonkarahisar'a 5 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Eroğlu, bu bayramda 42 açılışı yaparak 14 temel atma gerçekleştireceklerini belirtti. Yapılan yatırımlar sayesinde Afyonkarahisar'ın termalde bir numara haline geldiğini ifade eden Eroğlu, 520 kilometrelik bölünmüş yol yaptıklarını anlattı.

Bayramlaşma törenine AK Parti Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve partililer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber