Selde hayatını kaybeden iki bayan toprağa verildi

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle iki bayan hayatını kaybetti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayanlardan biri dünkü aramalar sonucunda akşam saatlerinde, diğeri ise bugün sabah saatlerinde köylüler tarafından bulundu. İki bayanın cenazeleri toprağa verildi.

Harran ve Akçakale'den sonra sel bu sefer Bozova'da can aldı. Bir nişan töreni sonrası Sinekli köyünde sele teslim olan araçların enkazları ise hala duruyor. Dün etkili olan yağmurun sele dönüşmesi sonucu suya kapılan Meliha Aslan ve Rahime Aslan hayatlarını kaybetti. Meliha Aslan, Bozova devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından bugün Saluca köy camiinde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi. Defin işlemine Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu ve çok sayıda yakını katıldı.

Rahime Aslan ise dünkü aramalar sonuç vermeyince çalışmalara ara verildi. Bugün erken saatlerinde ceset köylüler tarafından bulundu. Ceset otopsi işlemi için Bozova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Rahime Aslan'ın (20) cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Atgüden köyünde defnedildi.

İki gün önce Harran ve Akçakale'de etkili olan sel sonucu Ahmet Çakır adında bir vatandaş hayatını kaybetmişti. İki gün içinde selden hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e çıktı.

SELİN İZLERİ DURUYOR

Olayın yaşandığı Sinekli köyündeki enkaz ise selin şiddetini gözler önüne seriyor. Yüzlerce fıstık ağacının kökünden söküldüğü, elektrik direklerinin devrildiği görülüyor. Hayatını kaybeden iki kişiyi taşıyan otomobil ise yol kenarında duruyor. Camları kırılan araçlarda sadece hayatını kaybedenlerin ayakkabıları kaldığı dikkat çekiyor. Köy çıkışında ise nişan töreninde davul çalan davulcuların araçları terk edilmiş vaziyette duruyor.

KÖYLÜLER SİTEM ETTİ

Sinekli köyü sakinleri sık sık sel ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, altyapı sorununun çözülmemesine sitem etti. Bu arada sivil savunma ekipleri köyde incelemelerde bulundu, iş makineleri ise bölgeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber