Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Antalya, Muğla ve Aydın'ın kıyı kesimleri, Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Havran ilçeleri ile öğle saatlerinde Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), Güney Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S)eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, yer yer güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), Güney Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S)esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KIRKLARELİ VE ÇEVRE İLÇELERİ İÇİN YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Trakya'da aralıklarla beklenen sağanak ve gökgürütlülü sağanak yağışın öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kırklareli İli ve çevre ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), Güney Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA Parçalı, güney ve batısı yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Havran ilçelerinin aralıklarla yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kırklareli çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

EGE Genellikle parçalı, Kıyı Ege'nin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Aydın ve Muğla kıyılarının yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) kuvvetli (40-60 Km/S), Güney Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ Batısı parçalı kıyı kesimleri yer yer çok bulutlu ve Antalya çevrelerinin öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimlerinin yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimlerinin yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU Genellikle parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazar

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber