Büyükşehir bandosu açılışlara renk katıyor

Resmi organizasyonlar, konserler, açılışlar gibi birçok etkinlikte görev yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bandosu müziğin her rengini içinde barındırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok geniş repertuara sahip Büyükşehir Belediyesi Bandosu Türk Sanat Müziği'nden Yabancı Pop'a kadar birçok şarkıyı seslendirerek Kocaeli'deki etkinliklere renk katıyor. Bando ayrıca bütün marşları 22 kişilik ekiple ve 11 ayrı enstrümanla başarıyla çalarak resmi organizasyonlarda Büyükşehir Belediyesi'ni temsil ediyor.

1963 yılında şehir bandosu olarak kurulan ve daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarını yürüten, Büyükşehir Bandosu bütün resmi organizasyonlarda görev yapıyor. Her türlü marşı başarıyla seslendiren Büyükşehir Bandosu repertuarını sürekli genişletmek için her gün titiz çalışmalar yürütüyor. Güncel parçaları da repertuarına dahil eden Bando her türden müziği çalarak adeta dünyaya hitap ediyor.

Her biri kendi dalında uzman müzisyenlerden kurulu Büyükşehir Bandosu'nda 22 kişi görev yapıyor. Büyükşehir Bandosu'nda görev yapan müzisyenler 11 farklı enstrüman ile etkinliklerde çalışmalarını yürütüyor. Bando, Tuba-Kucak Bas, Sürgülü-Perdeli Trombon, Alto-Tenor Saksafon, Klarnet, Davul, Zil, Trampet gibi enstürmanlar ile görevlerini icra ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber