112 Acil Servis ekipleri Kurban Bayramı'nda da mesai yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hasta ve yaralılara şefkat eli uzatan 112 Acil Servis ekipleri, Kurban Bayramı'nda da vakalara müdahale edebilmek için zamanla yarıştı.

Kimi zaman trafik kazası geçiren bir yaralıyı kimi zaman da doğum sancısı tutan hamile bir kadını hastaneye yetiştirme telaşında olan ilkyardım ekipleri, bayramda da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu.

Komuta merkezlerinde ve 112 Acil Servis istasyonlarda görevli sağlık personeli, bayram tatilinde de özveriyle çalıştı. Ekipler, araç yoğunluğu nedeniyle artan trafik kazalarına müdahale edebilmek için zamanla yarıştı.

Sakarya 112 Acil Servis'te görevli ambulans şoförü Orhan Giray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın bayramı en iyi şekilde geçirebilmesi için 24 saat boyunca nöbette olduklarını söyledi.

En kısa sürede ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını anlatan Giray, ''15 yıldır ambulans şoförlüğü yapıyorum. Halktan bir takım beklentilerimiz var. Özellikle sürücü arkadaşlarımızın ambulansı gördüğü zaman yol vermelerini istiyoruz. Ambulansın geçmesini engelleyenler olabiliyor, bu nedenle bazı vakalarda geç kalma ihtimalimiz oluyor'' diye konuştu.

-Asılsız ihbarlar müdahale süresini uzatıyor-

Tekeler Mahallesi'ndeki istasyonda görevli acil tıp teknisyeni Bige Çelik ise asılsız ihbarlar nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Gerek olmadığı halde ambulans çağırmanın önemli vakalara müdahale edilmesini geciktirebildiğine işaret eden Çelik, ''Vakalara geç kaldığımızda vatandaşlardan şiddet görebiliyoruz ama biz yine de özverili davranıyoruz, kendimizden ödün veriyoruz çünkü onların o anki psikolojilerini tahmin edebiliyoruz'' şeklinde konuştu.

Aynı istasyonda görevli acil tıp teknisyeni Çağlar Demir de bayramda çoğunlukla travma ve kesik vakalarına müdahale ettiklerini belirterek, asılsız ihbarlar nedeniyle vakalara müdahalede gecikme yaşanabildiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber