Eroğlu, Afyon'un 3 ilçesinde 38 milyonluk temel atma ve açılış yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çobanlar, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerinde açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eroğlu, ilk olarak Çobanlar'da vatandaşlarla bir araya gelerek, burada toplam 4 milyon 100 bin liraya mal edilecek tesislerin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. İnşa edilen 2 cami ile birlikte Çobanlar Belediyesi Bilgi Evi, Değirmendere Taşkın Koruma Tesisi ve Kocaöz İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştiren Eroğlu, kanalizasyon 4. etap inşaatı, Göynük Köyü Taşkın Koruma Tesisi ve Zafer İlköğretim Okulu ek binasının temelini attı.

BOLVADİN'DE YENİ OKULLAR VE YENİ SULAMA TESİSLERİ

Çobanlar'daki programından sonra Bolvadin'e hareket eden Eroğlu, burada yatırım maliyeti 5 milyon 350 bin lira olan 7 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Eroğlu, Gazi İlköğretim Okulu ile Ceylan Emet İlköğretim Okulu'nun yanı sıra Kurucuova Göleti ve Sulaması, Büyük Karabağ Kasabası Taşkın Koruma Tesisi, Dişli 1. Kısım YAS Sulaması, Özburun 1. Kısım YAS Sulaması ve Bolvadin Kutlu İçmesuyu Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Bolvadin'de Kurucuova Göleti ve Sulaması ile 530 dekar tarım arazisi sulamaya açılacak.

EMİRDAĞ'DA 27 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Emirdağ ilçesinde vatandaşlarla buluşan Eroğlu, burada da 27 milyon 500 bin liralık 8 tesisin açılışını, 2 tesisin de temelini attı. İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin yanı sıra Emirdağ Meydanı 1. Etabı, Keçili Boğazı Çevre Yolu, Eski Akören YAS ile Yağmurlama, Toklucak YAS ile Yağmurlama, Elhan 1. ve 2. Kısım Yas ile Yağmurlama projelerinin ve Başkonak Taşkın Koruma Tesisi'nin açılışı yapıldı. Eroğlu, ayıca, 500 öğrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu ile Türkmen Akören Köyü kanalizasyon inşaatının temelini attı.

Açılışı yapılan Meydan Projesi ile Emirdağ daha modern bir görünüme kavuşurken, sulama projesiyle çiftçiler modern sulama sistemleri ile daha az maliyetle daha çok ürün elde etme imkanına kavuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber