EİB 10 binden fazla ihracatçıya eğitim verdi

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmesi ve Türk ihracatçılarının rakipleri ile rekabet edebilmeleri için verdiği desteği sürdürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda ihracatçılara sağlanan devlet yardımlarının daha etkin kullanılması amacıyla

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Devlet Yardımları Şubesi'nin 4 yıldır yürüttüğü ?Mikro Eğitim Projesi? 2013 yılında da devam edecek. Organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle ihracatçılara devlet yardımları anlatılacak.

EİB, proje kapsamında 100'ün üzerinde program düzenleyerek 10 binden fazla kişiye eğitim verdi. EİB Genel Sekreteri Sezmen Alper, 2013 yılı için de mevzuattaki değişiklikleri dikkate alarak bir eğitim programı hazırladıklarını belirtti. Gelecek sene Ege Bölgesi'nin ihracatında lokomotif iller olan İzmir, Manisa ve Denizli'deki OSB'ler başta olmak üzere ticaret odaları, borsalar, işadamı dernekleri ve üniversitelerde eğitim programları düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Alper, ?Henüz gidemediğimiz şehirlerdeki ihracatçılar ile buluşup devlet yardımlarını anlatıp en etkili şekilde bu yardımlardan yararlanmaları için yola koyulacağız.? dedi. Projenin hedef kitlesi içerisinde sadece ihracatçı firmaların yer almadığını vurgulayan Alper, şunları kaydetti: ?Üniversite öğrencilerine, devlet yardımları eğitimi veriyoruz. Geleceğimize ışık tutacak yeni nesilleri de devlet yardımları konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Böylece mezun olan gençler, aldıkları eğitimi iş yaşamlarına adapte edebildiklerinde hem işe alımlarında farklılık yaratabilir hem de ihracatçı firmaları devlet yardımları konusunda bilgilendirebilir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber