Hakkari'de stadyumda Cumhuriyet coşkusu

Hakkari'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, şehir stadyumunda düzenlenen törenle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir stadyumunda geniş güvenlik önlemi altında yapılan törende Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Alimoğlu, Cumhuriyetin önemine değindi. Alimoğlu, "Tarihimizde çok derin ve şerefli izler bırakmışız. Ancak 19. yüzyılın sonu ve 20. yüzyılın ilk çeyreğinde karşılaşılan pek çok sıkıntılar sonunda doğusu batısı, kuzeyi güneyi ile topyekün verilen istiklal harbinin sonunda Cumhuriyetimiz kurulmuştur.? dedi.

Törene Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, bazı kurum amirleri ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.

Kız Meslek Lisesi halk oyunları ekibinin gösterilerinden sonra daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törenin en renkli bölümleri ise halk oyunları ekibi gösteriler yaparken, bazı öğrencilerin alkışlarla eşlik etmesi ve stadyum dışında bulunan çocukların oyuna eşlik etmeleri oldu. Askeri bando takımı eşliğinde geçit yapan okullar tribünlerde bulunan halktan büyük alkış aldı.

Cumhuriyet Bayramı etkinliği daha sonra Hakkari Öğretmenevi'nde devam etti. Burada şehit ve gazi ailelerine hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber