Köylü kadınlar, geçmişin motiflerini gelecekle buluşturmaya devam ediyor

Bursa İl Özel İdaresi tarafından Dağyenice, Atlas ve Doğancı köylerinde kadınlara yönelik başlatılan mesleki eğitimlerde sona yaklaşıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Bursa'nın geleceğinde artık turizm olduğunu belirterek, ?Bu alanda en büyük görev kadınlarımıza düşüyor. İnanıyorum ki tarihin her döneminde her görevi başarı ile tamamlamış kadınlarımız, bu alanda da yine milletine hizmet edecektir.? dedi.

Doğancı, Dağyenice ve Atlas köy kadınları girişimcilik projesi kapsamında, 30 Mart 2012 tarihinde başlatılan ve toplam 60 köylü bayanın katıldığı 'Girişimcilik, Pazarlama, Kadın Hakları ve Hediyelik Eşya Seri Üretim Projesi'nde eğitimlerde son döneme girildi. Bursa İl Özel İdaresi Nilüfer ve Osmangazi Köylere Hizmet birliklerinin de ortağı olduğu proje kapsamında köylü kadınlara verilen eğitimler devam ediyor.

Eğitimlere katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, ?İl Özel İdaresi olarak sosyal ve kültürel projelerde her zaman kadınlarımız önceliğimizdir. Bursa'nın geleceğinde artık turizm var, bu alanda en büyük görev kadınlarımıza düşüyor ve inanıyorum ki tarihin her döneminde her görevi başarı ile tamamlamış kadınlarımız bu alanda da yine milletine hizmet edecektir.? açıklamasında bulundu.

Genel Sekreter Bilal Çelik; Doğancı, Dağyenice ve Atlas köylerinde daha önce ?Geçmişin Motifleri Gelecekle Buluşuyor' projesini başlattıklarını belirterek, ?Şimdiki proje ise bunun devamı. Nilüfer ve Osmangazi Köylere Hizmet Götürme birlikleriyle birlikte toplamda 125 bin TL maliyetli projede, eğitimlerde artık son döneme gelindi. Eğitimler, 2013 yılı Ocak ayında tamamlanacak. Daha önce köy kadınlarımız nerdeyse 500 yıllık motifleri işleyerek gün yüzüne çıkardı. Şimdi ise yaptıklarını hem pazarlama hem de seri üretimle halkımızın beğenisine sunacaklar. Kültürümüzü yaşattıkları gibi aynı zamanda gelir elde edecekler. Biz İl Özel İdaresi olarak, köy kadınlarımızın ürettiklerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Şimdi görüyoruz ki karşımızda geleneklerini ve kültürlerini el işlerine yansıtmış üreten kadınlarımız var ve bizler doğru bir projeyi uyguladığımız için çok mutluyuz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber