Alternatif kutlama gösterisinde çıkan olaylarda 20 polis yaralandı

Ankara'da düzenlenen alternatif 29 Ekim kutlamalarında, aralarında emniyet müdür yardımcısının da bulunduğu 20 polis yaralandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazdan etkilenen bazı göstericiler de fenalık geçirdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)'nin önderlik ettiği bazı sivil toplum kuruluşları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 'alternatif kutlama' adı altında gösteri gerçekleştirmek istedi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah saatlerinden itibaren Ulus'ta yoğun güvenlik önlemleri aldı. Valiliğin izin vermediği halde 1. Meclis önünde gösteri yapmak isteyen grup üyeleri, polis barikatına yüklenince olaylar çıktı. Polis, toplanan göstericileri, tazyikli su ve biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Polisin elinden bariyerleri ve kalkanları almaya çalışan eylemciler ise polise bayrak sopası, taş ve şişelerle saldırdı. Çıkan olaylarda, aralarında emniyet müdür yardımcısının da bulunduğu 20 polis yaralandı. Gazdan etkilenen bazı eylemcilere de sağlık ekipleri müdahale etti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, olayların çıkmasının ardından helikopterle bölgede incelemede bulundu. Çıkan olayların ardından, grup üyeleri 1. Meclis'in önündeki bariyerlerin kaldırılmasından sonra Anıtkabir'e yürüdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber