Sahte ismiyle yargılanıyor, gerçek kimliğiyle cezaevinde yatıyor

Haber Giriş : 02 Ekim 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Bayzad, sahte kimlik kartıyla dolandırıcılık yapan bir çetenin üyesi. Emniyeti ve yargıyı her defasında atlatmayı başaran Bayzad, sahte ismiyle mahkemede yargılanırken gerçek kimliğiyle dolandırıcılık yapmaya kalkınca yakayı ele verdi.

İki farklı isimle iki ayrı mahkemede yargılanan Bayzad gerçek kimliğiyle hapse mahkum oldu. Bu arada kullandığı kimliğin gerçek sahibi Ahmet Tanman'ın da hayatı karardı.

6 kişilik bir çetenin üyesi olan Mustafa Bayzad, Atilla Uçan'a ait banka hesabından Bayramali Ercan isimli şahsın hesabına internet aracılığıyla 50 milyar TL havale etti. Atilla Uçan, söz konusu işlemi kendisinin yapmadığını belirterek şikayette bulundu. Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda olayla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahıslar arasındaki Ahmet Tanman, bu isimle düzenlediği kimliği kullanan Mustafa Bayzad'dı. Bayzad, sahte kimlikle verdiği ifadede, dolandırıcılık olayından haberdar olmadığını iddia etti. Sahte kimlik kullandığının farkına varılamayan Bayzad, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fakat Mustafa Bayzad, bu sürede boş durmadı. Bu kez gerçek kimliğiyle kredi kartı dolandırıcılığından yakayı ele verdi ve Kartal H Tipi Cezaevi'nin yolunu tuttu. Olay bundan sonra karmaşık bir hal aldı. Çünkü hapiste gün sayan Bayzad, aynı zamanda Ahmet Tanman sahte kimliğiyle Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu. İki ismin aynı şahıs olduğunu bilmeyen mahkeme, ifade vermeye kimse uğramayınca, Ahmet Tanman adına tutuklama emri çıkarttı. Kimliğin gerçek sahibi Ahmet Tanman ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da tanıdık bir sima. Tanman, hapse girdiği günlerde Erdoğan'ın serbest bırakılması için 1 milyon 673 bin imza toplayıp TBMM'ye sunan İstanbul Gönüllüler Topluluğu'nun sözcüsüydü. İstanbul'da yaşayan ve memleketi Elazığ'dan gelen telefonla olaydan haberdar olan Tanman, en yakın polis karakoluna gitti. Ardından Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı ve hakkındaki gıyabi tutuklama kararı kaldırıldı. Ahmet Tanman, ?İşlemediğim bir suç yüzünden hayatım altüst oldu. İsmimin karalanmasını istemiyorum. Kasım ayındaki mahkemede suçsuzluğum kesinleşirse o sahtekara tazminat davası açacağım.? diyor. Hayatı boyuncu nüfus cüzdanını kaybetmediğini söyleyen Tanman, dolandırıcıların kimlik bilgilerine nasıl ulaştığını bilmiyor. Tanman'ın avukatı Atilla Dede, mahkemenin Tanman yerine yargılanması gerekin kişinin Mustafa Bayzad olduğunu tespit etmesi gerektiğini belirtiyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber