Evlerini su basan aileler yaralarını sarmaya çalışıyor

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle evlerini su basan aileler bugün yaralarını sarıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün geceden beri evlerini temizlemekle uğraştıklarını belirten aileler, yetkililerden yardım bekliyor.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış bazı ilçeleri olumsuz etkiledi. Yağan şiddetli yağmur nedeniyle Esenyurt'ta birçok ev su altında kaldı. Dün geceden itibaren evleri temizlemekle uğraştıklarını ifade eden vatandaşlar yetkililerden yardım alamadıklarını iddia ediyor. Vatandaşlar ellerindeki kovalarla su basan evlerini tahliye etmeye çalışırken, bir yandan da ıslanan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. Esenyurt'ta evlerini su basan bir aile her yağmurdan sonra evlerinin bu hale geldiğini birçok kez belediyeden olaylarla ilgili zabıt tutulduğunu, kendilerine eşya verildiğini ancak eşya değil alt yapılarının yapılmasını istediklerini belirtti.

Hüseyin Demirci, ?Dün geceden beri evi temizlemeye çalışıyoruz. Çocuğumuz eve giremiyor bütün eşyalarımız gitti. Duvarı kırdım suyu dışarı tahliye etmeye çalıştım? dedi. Ayşe Demirci ise ?Dün geceden beri dışarıdayız içeri giremiyoruz. Çocuğumun psikolojisi bozuldu? diye konuştu.

Öte yandan, Esenyurt'ta yaklaşık bir ay önce yine aynı mahalleye su bastığı an bir cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde alt katta bulunan evlere su bastığı görülürken, yağmur suyunun yolda bulunan bir vatandaşın dizlerine kadar gelmesi dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber