527 yıllık tarihi ahşap cami bayramda ilgi odağı oldu

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde bulunan ve Osmanlı mimarisinin ender ahşap eserlerinden biri olan 527 yıllık Şeyh Müslihiddin Camii, Kurban Bayramı'nda ilgi odağı oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaynarca ilçesinde bulunan ve Osmanlı mimarisinin ender ahşap eserlerinden biri olan 527 yıllık Şeyh Müslihiddin Camii, Kurban Bayramı'nda ilgi odağı oldu. Restorasyonu tamamlanarak geçen yıl ibadete açılan camiyi ziyaret edenlerin sayısının her geçen gün arttığı bildirildi.

Yabancıların da dikkatini çeken cami, Fatih Sultan Mehmet Han'ın mimarlarından Şeyh Müslihiddin adına miladi 1486 yılında yaptırılmış. Sadece 19. yüzyılın ilk çeyreğinde onarım gören cami asırlardır ayakta kalabilmiş. 1996 yılında bakımsızlık sebebiyle kapatılan cami 1999 depreminde de hasar görmüş. 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen camii, 2009 yılında aslına sadık kalınarak taş kaideli ve tuğla gövdeli olarak onarıma başlanmış. 17 yıl aradan sonra ibadete yeniden açılan cami, yeniden ilgi odağı oldu. Tarihi cami, sadece Kaynarca'nın değil, Sakarya'nın da en çok ziyaret edilen tarihi mekanlar arasında yerini aldı.

Kaynarca Kaymakamlığı yetkilileri, camiye ziyaretin her geçen gün arttığını belirterek, "Cami onarımla çok güzel bir görünüm elde etti. Dolayısıyla ahşap camii yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Caminin tanıtımı yapıldıkça ilgi de parelel olarak artıyor. Caminin en çok kazık ve taş temeli ilgi çekiyor. Burban Bayramı tatili boyunca bir çok yerden insanlar tarihi görmeye geldi." şeklinde bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber