Özel Ergin Koleji, Vanlı depremzedelere kurban eti dağıttı

Yozgat Özel Ergin Koleji öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir grup, Kurban Bayramı dolayısıyla gittikleri Van'da konteyner kentte kalan depremzede vatandaşlara kurban hissesi dağıttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nı ihtiyaç sahibi vatandaşlarla birlikte geçirdiklerini söyledi. Geçen yıl da kurbanı güneydoğudan gelen tarım işçileri ile birlikte geçirdiklerini hatırlatan Acar,? Bayramları maneviyatına göre yaşamak en güzel duygu olsa gerek. Allah'ın rızasını kazanmak, dini bir vecibeyi yerine getirmek için kesilen kurbanımızı bu şekilde değerlendirmek bizleri çok mutlu etti. Kolejimizden bir grup öğrencimizle gittiğimiz Van'daki depremzede kardeşlerimize 54 ailemize kurban eti dağıtımı yaptık. Bizle birlikte yurdun dört bir tarafından gelen bin 500 gönüllü vatandaşımızda bu yardımı 15 ailemize ulaşmasını sağladı.? dedi.

Bayramların birlik beraberlik ve kaynaşma adına manevi duyguların en üst seviyede yaşanmasına vesile olduğunu söyleyen Acar, "Kolejimiz kurulduğu günden bu yana bu tür sosyal yardımlaşmaya büyük önem veriyor. Bizler de kolej olarak bu Kurban Bayramı'nı Van'daki depremzede kardeşlerimizle geçirmek istedik. Orada bulunan insanlarımız 21 metrekarelik odalarda 11-12 kişi kalarak yaşam mücadelesi veriyor. Çoğu insanlarımız da depremden dolayı sakat kalmış bu küçük mekanlarda aynı sıkıntıları yaşıyorlar. Bu yaşanan sıkıntıların en aza indirilmesi İnşallah bu tür paylaşımlarla sağlanacaktır. Zaten Türk toplumunu diğer ülkelerden ayıran işte bu dayanışma ve paylaşma duygusudur. İnşallah bu birlik ve beraberlik duygusu dün olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir." diye konuştu.

Özel Ergin Koleji öğrencileri de bayramı Van'da depremzedelerle geçirdikleri için çok mutlu olduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber