Foça saldırısını aydınlatan polisler altınla ödüllendirildi

İzmir'in Foça ilçesinde askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıyı yapan PKK'lı teröristlerin yakalanması için büyük çaba sarf eden başarılı polis müdürleri ve memurları, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay tarafından ödülendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilkay, olayın aydınlanması için çalışan dokuz kişiye, cumhuriyet altını ve takdirname belgesi verdi.

Foça'da 9 Ağustos 2012 günü saat 08.07'de Değirmenlik Caddesi'nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Foça Deniz Üs Komutanlığı Amfibi Görev Grup Komutanlığı'na ait servis otobüsünün geçişi sırasında iki patlama meydana gelmiş, Ulaştırma Er Özkan Ateşli ve Ulaştırma Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen şehit olmuştu. Olay yerinde bulunan 12 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Bombalı saldırının hemen ardından olay yerinde yapılan incelemelerde polis ekipleri, patlayıcı yapımında kullanılan naylon torba, plastik su şişesi ve bombanın güç kaydını oluşturan, infilak sırasında zarar görmeyen pilin üzerinde teröristlere ait parmak izleri tespit etti. İzmir polisinin araştırması sürerken Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, 2 Eylül 2012'de polis ekipleriyle girdikleri çatışmada teröristler "Ahmet Bal" sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölü, Yunus Çiçek ise yaralı ele geçirildi. Bombalı saldırıdan sonra olay yerindeki incelemelerde elde edilen parmak izleriyle söz konusu çatışmada yakalanan teröristlerinkinin uyması sonucu Foça saldırısı aydınlatıldı. Soruşturmayı yürüten İzmir Emniyeti, iki teröristin Şanlıurfa'dan K.R. ve H.D. ile İzmir'in Bayındır ilçesindeki Ş.R., kardeşi Ş.R. ve F.K.'nin yardımlarıyla saldırıyı yaptığını tespit etti. Gözaltına alınan zanlıların verdiği bilgilerle Antalya'nın Alanya ve İzmir'in Gaziemer ilçelerinde, toprağa gömülü halde yaklaşık 30 kg. patlayıcı bulundu. Çatışmada ölü ele geçirilen Bozkurt ve yaralı yakalanan Çiçek'in üzerinden çıkan silahlar, balistik inceleme için İzmir'e gönderildi. Kriminal laboratuvardaki incelemeler sonucunda iki teröristin, Foça'nın Yeni Bağarası köyünde 6 Ağustos'ta kaybolan ve 7 Ağustos'ta bölgedeki bir tarlada başlarından ve karınlarından vurulmuş olarak ölü bulunan çiftçi Yusuf Kafalı (59), şoför Zekeriya Toksuz (55) ve Bahri Şirin'i (46) öldürdüğü de ortaya çıktı. Teröristlerin, keşif yaptıkları sırada bu köylülerin kendilerini farketmesi üzerine deşifre olmamak için öldürdükleri saptandı.

BİLKAY ÖDÜLLENDİRDİ

İl Emniyet Müdürü Bilkay, bombalama olayının aydınlanması için çalışan, aralarında terörden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Bahadır Engin, Terörle Mücadele Şube Müdürü Halil İbrahim Güzel, Şube Müdür Yardımcısı Abdulmutalip Günay, Olay Yeri İnceleme Şube müdür yardımcıları Haşim Cankurtaran ve Gökhan Duruk'un da bulunduğu dokuz polisi, cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. Ayrıca İzmir Vali Cahit Kıraç'ın imzaladığı takdirnameler de verildi.

Foça'daki olayın yanısıra Alanya ve Gaziemir'de gömülü bombaların bulunması için de çok çalıştıklarını belirten Bilkay, "Bu olayların çözümü için arkadaşlarımız gece gündüz çalıştı. Saldırganları yakaladıktan sonra toprağa gömülü 30 kg. bomba bulduk. Aynı zamanda Menemen'de öldürülen üç çiftçinin katil zanlılarının da bu saldırganlar olduğunu belirledi. Tüm arkadaşlarımızı çalışmalarından dolayı kutluyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber