BDP'liler Edremit ilçe binasında 3 günlük açlık grevi başlattı

BDP Edremit İlçe Başkanlığı, cezaevlerinde 49 gündür süresiz açlık grevinde bulunan mahkumların taleplerinin yerine getirilmesi için basın açıklaması yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın açıklamasından sonra aralarında Balıkesir İl Başkanı'nın da olduğu 7 kişi 3 gün boyunca dönüşümlü olarak açlık grevi başlattı.

BDP Edremit İlçe Teşkilatı Halkların Demokratik Kongresi adı altında bir araya gelerek ellerindeki dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Burada Halkların Demokratik Kongresi adına Fazlı Aksoy isimli bir partili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında 49 gündür bedenlerini ölüm orucuna yatıran mahkumların yanında olduklarını ve taleplerinin yerine getirilmesini istediklerini söyledi.

Zaman zaman sloganlar atan partiler daha sonra BDP ilçe binasında aralarında BDP İl Başkanı Turan Cengiz'in de bulunduğu toplam 7 kişi 3 günlük açlık grevi başlattı. Açlık grevinin yarın saat 14.00 kadar devam edeceği ve yine aralarında seçecekleri 7 kişinin de dönüşümlü olarak 3 gün boyunca açlık grevinin devam edeceği öğrenildi. Buradaki amacın 12 Eylül'de açlık grevini başlatan cezaevindekileri ne destek olmak amaçlı olduğunu söyleyen İl Başkanı Turan Cengiz, "Cezaevlerinde 49 gündür süresiz açlık grevinde bulunan mahkumların taleplerinin yerine getirilmesi için biz de Edremit'ten arkadaşlarımıza destek olsun diye böyle bir eylem başlattık. 3 gün boyunca 7'şer kişiden olmak üzere dönüşümlü olarak açlık grevi başlatmış bulunmaktayız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber