Eğitim gönüllüsü Necdet Doğanata'yı binler uğurladı

İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in duayen eğitimcilerinden olan, bir dönem Bediüzzaman Said Nursi'nin avukatlığını da üstlenen merhum Doğanata için, kayınpederi İzmir'in tanınmış hayırseverlerinden merhum Ali Rıza Güven'in adını taşıyan camide, ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ DE TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi de Doğanata için yayınladığı taziye mesajında şunları kaydetti: ?İman ve Kur'ân hizmetlerinde ilk olma şerefine ermiş kutlu insanlardan merhum Ali Rıza Güven Beyefendi'nin damadı, İzmir eşrafından değerli işadamı ama hepsinden mühimmi, 'Ülkemiz için en iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır.' düşüncesinden hareketle ömrünü eğitim hizmetlerine adamış, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, İzmir Fatih Koleji kurucusu Necdet Doğanata Beyefendi'nin Hakk'a yürümüş olduğunu öğrenmenin teessürü içindeyim. Ailesi ve akrabaları başta olmak üzere bütün sevenlerine başsağlığı diler, merhuma af ve mağfiret buyurmasını Cenab-ı Erhamürrâhimîn'den niyaz ederim.?

Annesinin mezarını ziyaret için Yunanistan'ın Midilli adasına giden, orada sabaha karşı kalp krizi geçirerek 79 yaşında vefat eden Necdet Doğanata'nın cenazesine İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, işadamları, üst düzey bürokratlar, çok eğitimci ve diğer vatandaşlar katıldı. Vaiz Necdet İçel'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Doğanata'nın hayatından kesitler sunuldu. Merhumun bir dönem Bediüzzaman'ın avukatlığını üstlendiğini anlatan İçel, ?1960 senesinde Üstad Hazretleri, vefatından üç ay kadar evvel İstanbul'daki Beyrut Palas Oteli'ne gitmişti. Necdet Doğanata, o zaman gazetecilerin fotoğraf almaması için Üstad'ı şemsiye altına aldığını, gazetecilerin çektikleri fotoğrafları neşretmesiyle gazetelerde yer aldığını aktardı. Bunun üzerine hakkında İzmir Barosu'na şikayet edilmiş ve savunmasında hiçbir şekilde taviz vermediği için Üstad, kendisine vekâletname göndererek avukatlığını yaptırmış. Bunun yanısıra 1992 yılında Bosna Hersek savaşında anne ve babası şehit edilen 49 çocuğu İzmir'e getirerek eğitimlerini üstlenmişti.? dedi.

Bornova Mezarlığı'na defnedilen Necdet Doğanata'nın cenazesinde eşi Ayla Doğanata, oğulları Ali Rıza ve Selim Doğanata ile kızları Melda ve Çiğdem Doğanata'nın metanetli davranışları dikkat çekti. Merhum Doğanata, hakların helâl edilmesinin ardından eski Bornova Mezarlığı'nda defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber