Mamak, belediyenin hayata geçirdiği projelerle kalkınıyor

Başkent'in en büyük ilçelerinden Mamak, kentsel ve sosyal dönüşüm yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Belediyesi öncülüğünde yürütülen projeler ilçeyi adeta bir şantiye haline getirdi. Yapımı hızla devam eden ve tamamlanan birçok proje Mamaklıların hayatını olumlu etkiliyor.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'a yönelik hazırladığımız birçok proje bulunuyor. Standart olarak her mahalleye yönelik yaptığımız yatırımlarımız var. Bu projelerle bölgesel kalkınmayı sağlıyoruz. Mamaklıların sosyal ve ekonomik hayatlarına yönelik hazırlanan projelerle Mamak Başkent'in yükselen yıldızı haline geldi." dedi. Projeler kapsamında Mamak'a 4 bin 250 kişilik uluslararası kapalı spor salonu kazandıracak proje Durali Alıç Mahallesi'ne inşa ediliyor. İnşaatı yüzde 35 seviyesine ulaşan proje tamamlandığı zaman Mamak, ulusal ve uluslar arası pek çok spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek. Mamak'ta yetişen bütün sporculara da ev sahipliği yapacak.

150 bin metrekare üzerine planlanan Mega proje Kartaltepe-Kent Park Projesi içerisinde alışveriş merkezleri, kongre salonları, süs havuzları, yamaç asansörleri bulunuyor. Modern Mamak için yapılan en büyük projeler arasında gösterilen Kartaltepe-Kent Park'ın içerisinde Başkent'in en büyük çocuk oyun alanı yer alıyor. Projeyle Mamak oldukça geniş bir kent meydanı da kazanacak. Yapımı hızla devam eden bu mega projenin en gözde kısmı ise proje içerisinde bulunan ve gondol sefasını Başkente sunacak olan yapay gölet.

Mamak Belediyesi birçok mahallede kapalı pazar alanı inşa ediyor. Kapalı pazarları tam bir kompleks olarak inşa eden Mamak Belediyesi, bu alanların altını otopark, üstünü ise spor tesisi şeklinde tasarlıyor. Bazı mahallelerde tamamlanan pazar yeri inşaatlarına yeni pazar yeri inşaatları eklenerek devam ediyor.

Şafaktepe'de restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiği Tarihi Tünel Projesi Mamak'ta bir çok sanatsal ve kültürel etkinliğin adresi olacak. Yapımı yüzde yetmiş beş seviyelerine ulaşan tarihi tünelin üzerine de mahalle konağı yapılıyor. İçerisinde; dinlenme alanları, düğün salonu, fitness salonu, el sanatları atölyesi ve sergi salonları bulunacak mahalle konağı bölgeye ayrı bir hava katacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber