Muş esnafına sosyolojik bakış

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin yaptığı ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eczacılarla yapılan görüşmede, Muş'un yüzde 60'ının yeşil kartlı olduğu ve vatandaşın büyük bölümünün bitkisel ilaçları tercih ettiği belirtildi.

MŞÜ Sosyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencileri, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Reşat Açıkgöz danışmanlığında, kentte ekonominin ve esnafın durumunu tahlil etmek için anket çalışmasına başladı. ?Muş Esnafına Sosyolojik Bakış' konulu çalışmada öğrenciler ilk olarak eczacılarla görüştü. Bayan öğrencilerin sorularını cevaplandıran eczacılar, Muş'un yüzde 60'ının yeşil kartlı olduğunu ifade ettiler. Eczanelerin sağlık zincirinin son halkası olduğunu belirten eczacılar, hastalarla gereksiz sohbet etmediklerini belirttiler. Eczanelerde bürokrasinin olmadığını belirten eczacılar, insanların eczanelerde rahatladıklarını savundular.

Muş halkının sağlığını önemsemediğini iddia eden eczacılar, bunu da muayene ve ilaçların katkı payı ile Sağlık Bakanlığı'nın politikalarına bağladılar. Kendilerinin dahi kolay kolay doktora gitmediklerini ifade eden eczacılar, vatandaşların da ilaçlara olan güvensizlikten dolayı bitkisel ilaçları tercih ettiğini söylediler.

Erkek kuaförleri ve giyim mağazası sahipleriyle yapılan görüşmelerde ise, üniversitenin açılmasının kente ekonomik olarak büyük fayda sağladığı ortaya çıktı. Özellikle giyim sektöründe hareketlilik yaşandığını ifade eden esnaf, üniversitenin açılmasıyla birlikte genç giyimine büyük ağırlık verildiğini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber