Terör örgütüne eleman kazandıran iki sanığa 20 yıl hapis

Tunceli'de geçtiğimiz yıl terör örgütü PKK'ya M.Ş. isimli genci teslim etmek isterken yakalanan iki sanığa toplam 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hikmet Karakuş katılmazken, tutuksuz sanık Ulaş Uyanık ile Karakuş'un avukatı hazır bulundu. Dosya, şubat ayı içinde karara bağlanmış, sanık avukatları kararı temyiz için Yargıtay'a taşımıştı. Yargıtay, kararın 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmesi için mahkemeye iade etti.

Dosyanın iade edilmesinin ardından görülen duruşmada söz olan sanık Ulaş Uyanık, öncelikle beraatını talep ettiğini, ceza verilecekse 3. Yargı Paketi'ndeki ceza indirimlerinin uygulanmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasını tekrar etti. Savcı mütalaasında sanık Hikmet Karakuş'un 18 Ağustos 2011 tarihinde Tunceli'nin Gözen yaylasında diğer sanık Ulaş Uyanık ile buluşarak 18 yaşından küçük olduğu belirtilen M.Ş. isimli genci terör örgütü PKK üyelerine teslim etmeye çalışırken bölgede operasyon yapan güvenlik güçleri tarafından yakalandığını anlattı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nin, Hikmet Karakuş ve yakınlarının Sarıtaş köyü Gözen Yaylası'nda hayvancılık yaptıklarına dair ihale ve izninin bulunmadığını rapor ettiğine dikkat çeken savcı, ayrıca örgüte teslim edilmeye çalışılan M.Ş. isimli kişinin kardeşleri Y.Ş. ve F.G.'nin, iki sanık hakkında ?kardeşlerini terör örgütüne teslim ettikleri' gerekçesiyle şikayet başvurusu bulunduğunu kaydetti. Sanıkların aynı saatlerde belirtilen arazide buluşarak, M.Ş.'yi kırsal alandaki teröristlere teslim edip terör örgütü PKK'ya katılımını sağladığını öne süren savcı, sanıkların terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlarını işlediklerini savundu.

Sanık Ulaş Uyanık ile sanık avukatının taleplerini alan mahkeme heyeti, sanık Hikmet Karakuş'ın 12 yıl, Ulaş Uyanık'ın ise 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı. Ağabeyinin de terör örgütü PKK üyesi terörist olduğu belirtilen Hikmet Karakuş'un aynı zamanda Kürtçe yayın yapan bir gazetenin dağıtıcılığını yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber