Ödemiş'te Fazlı Alpay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi beldesinde, hayırsever Fazlı Alpay'ın yaptırdığı Fazlı Alpay Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış törenine İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Birgi Belediye Başkanı M.Cumhur Şener, hayırsever Alpay ve ailesi, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenci velileri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve halk oyunlarıyla başlayan törende konuşan Başkan Şener, Birgi'nin tarih ve kültür dokusu hakkında bilgi verdi. Yapılan ve planlanan projelere değinen Şener, katkılarından dolayı Vali Kıraç'a ve hayırsever Alpay'a teşekkür etti. Kaymakam Dölek de Alpay ve okulun yapımında destek olan Başkan Şener'e teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı ise eğitim ve eğitim yatırımları hakkında bilgiler vererek, Alpay ve Şener'i kutladı.

Vali Kıraç, açılış konuşmasında şunları söyledi: ?Buraya gelmeden önce Ödemişli işadamı Şamil Girgin'in yaptırdığı anaokulunu açtık. 0-6 yaş arası eğitim çok önemli. İzmir'de okul öncesi eğitimin oranı yüzde 60. Amacımız, bunu yüzde 100'lere çıkarmak. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bu hayırseverlerden biri de 100 öğrenciye eğitim veren bu okulu yaptıran Fazlı Alpay Bey'dir. Allah hayrını kabul etsin. İzmir'de mesleki eğitimin genel eğitime oranı yüzde 51'dir. Bu oranı yüzde 70'ler seviyesine çıkarmalıyız. İzmir olarak sağlık temasıyla EXPO 2020'ye aday olduk. Beş ülke arasında teması en güçlü aday biziz. Bildiğiniz gibi Hipokrat bu coğrafyada yaşamıştır. Buralar, kaplıca ve sağlık turizmi açısından da önemli bir yere sahiptir. Daha çok sağlık personeline ihtiyaç duyulan günümüzde bu okulun yapımında emeği geçen Fazlı Alpay Bey'e, Ödemiş eski Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu'na ve Kaymakam Abdullah Dölek'e, ayrıca bir tarihe başkentlik yapmış Birgi'yi geliştirdiği projelerle aslına döndüren Belediye Başkanı Cumhur Şener'e teşekkür ediyorum. Birgi'deki çalışmaların proje oranı yüzde 85, uygulama oranı yüzde 35'tir. İzmir olarak Birgi'ye 12 milyon TL kaynak aktardık. Bundan böyle de bütün projelerine destek olacağız. Birgi'nin bir de yurt ihtiyacı söz konusu. Bu alanda da gerekli çalışmalar yapılacak. Bütün yatırımların hayırlı olmasını, ihtiyaç hissedenlere de Birgi'de meftun büyük âlim İmam-ı Birgivî'nin yardımlarının öbür âlemde yanlarında olmasını diliyorum.?

Kıraç, konuşmasının ardından Alpay'a ve Şener'e plaket verdi. Başkan Şener de Kıraç ve Bardakcı'ya hediyeler takdim ettikten sonra açılış kurdelesi kesilip okul gezildi. Son olarak katılımcılara lokma ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber