Eski Numune Hastanesi'nin yerine yapılacak parkın temeli atıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hastaneler Caddesi'ndeki eski Numune Hastanesi'nin yerinde inşa edilecek sosyal yaşam alanı ve rekreasyon parkının temelini attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Park, engelli vatandaşların da istifadesine sunulan fiziki imkanlarla donatılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, eski Numune Hastanesi'nin bulunduğu Hastaneler Caddesi'nde yapılacak kapalı otopark ve sosyal yaşam alanının yapımına başlandığını açıkladı. Başkan Küçükler, ?Hastaneler Caddesi'nde hayata geçireceğimiz proje, birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Yapısal bakımdan altı kapalı otopark, üzeri de rekreasyon alanı olarak inşa edilecek olan sosyal yaşam alanının en büyük özelliği ise engelli vatandaşlarımızın istifadesine sunulacak fiziksel koşulları olacak.? diye konuştu.

Projenin ihalesinin bir süre önce yapıldığını ve temele ilk harcın koyulduğunu belirten Başkan Küçükler, ?Erzurum şehir merkezinin sosyal yaşam ve rekreasyon alanları bakımından eksiklikleri var. Vatandaşlarımızın şehir merkezi dışına çıkmadan ailece vakit geçirebilecekleri ortamlar neredeyse yok. İşte biz bu eksikliğin giderilmesi noktasında bir proje tasarladık. Projemiz tamamlandığında Hastaneler Caddesi'nin çehresi neredeyse tamamen değişecek. Vatandaşlarımız rekreasyon ve sosyal yaşam alanında vakit geçirebilmek için bu bölgeye akın edecek.? şeklinde konuştu.

Küçükler, içerisinde yürüme yolları, çocuk oyun alanı da bulunacak parkın en büyük özelliğinin ise engellilerin kullanımına imkan sağlaması olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber