Köy ve şehir okulları arasındaki farkı internet kapatacak

Haber Giriş : 04 Ekim 2005 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, köy, varoş ve geri kalmış bölgelerdeki eğitim kurumları ile gelişmiş şehir okullarındaki eğitim farkını internet üzerinde hazırladığı ?bilgiye erişim portalı' ile aşacak.

Bir ay içinde devreye girecek portal sayesinde öğrenci, öğretmen ve veliler hem yeni müfredatla ilgili verilerin tamamına ulaşabilecek hem de bilgi paylaşımı ve tartışma gruplarıyla eğitime katkı yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Doç. Dr. Nizami Aktürk, şu anda ilk ve ortaöğretim müfredatının her ünitesinden bir konunun bütün yönleriyle işlenecek şekilde portala konduğunu belirterek, ?İnternet bağlantısı ile köy ilkokulundaki bir öğretmen veya öğrenci, portaldaki animasyonlarla ve oyunlarla konunun nasıl işlendiğini ve anlatıldığını görecek. Bilgiler paylaşıldığı için köy okulu ile şehir okulu arasındaki fark ortadan kalkacak.? dedi.

Öğrenci ve öğretmenlerin her gün 24 saat boyunca ulaşabilecekleri ?bilgiye erişim portalı'nda bir de elektronik kütüphane olacağını anlatan Doç. Dr. Nizami Aktürk, 2 yıl içinde bu sistemin öğrenci, öğretmen ve velilerin yararlandığı büyük bir eğitim portalına dönüşeceğini ifade etti. Bilgiye erişim portalında ayrıca öğrencilerin devam, devamsızlık durumları, sınav notları, işlediği dersler, soru paylaşımları gibi bilgiler de bulunacak. Öğrencinin notlarında değişiklik olduğu veya devam sorunu yaşadığında velilere e-posta veya kısa mesaj yöntemiyle bilgi verilecek. Pilot uygulama ilk etapta 100 okulda başlayacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber