Orman ve Su İşleri Bakanlığı SHÇEK'den memur alımı için sınav açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI

Orman ve Su İşleri Bakanlığına Çocuk Esirgeme Kurumundan alınacak memur Sınavı

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARiHi, GÜNÜ VE SAATi

25 Kasım 2012, Pazar günü, Saat: 10.00

SINAVA KATILACAK ÖZÜRLÜ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

Sınava başvuranlardan sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar, ?sağlık kurulu raporunun?, ?özürlü kimlik kartının? kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu ?nüfus cüzdanı örneğinden? herhangi birini bir nüsha halinde en geç 09 Kasım 2012 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığında olacak şekilde ulaştıracaklardır.

Bu tarihten sonra ulaşan konu ile ilgili başvuru ve belgeler ne sebeple olursa olsun (postada ve kargoda gecikmeler vb.) dikkate alınmayacaktır.

SINAV UYGULAMASI

Memurluk Sınavında A ve B kitapçıkları kullanılacaktır. Sınavda 50 soru sorulacak, 60 dakika süre verilecektir.

Aday, sınav giriş belgesini 19 Kasım 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr, internet adresinden alabilecektir. İnternet adresinden alınan sınav giriş belgesine fotoğraf yapıştırdıktan sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na onaylatılacaktır. Adaylar sınava, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarı Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 26 Kasım 2012 tarihinde http://www.ormansu.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Sınav sonuçları 13 Aralık 2012 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://www.ormansu.gov.tr internet adreslerinde yayımlanacaktır.

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

Adaylar sınavın yapıldığı binada ve sınav esnasında sigara içmeyecekler, içenler hakkında 4207 sayılı Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAV KONULARI

Memurluk sınavının, sınav soru kitapçığında yer alacak 50 (elli) sorunun tamamı ortaöğretim düzeyinde ve aşağıda belirtilen derslerden hazırlanacaktır.

NU DERS ADI SORU SAYISI

1 Türk Edebiyatı / Dil ve Anlatım 10

2 İnkılap Tarihi 10

3 Matematik 10

4 Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) 10

5 Coğrafya 10

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme grup numaraları aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

GRUP NU GRUP ADI

1 MEMUR

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır ve başarı puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 00] formülü kullanılacaktır. Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular iptal edilerek, geçerli soru sayısı üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU

Aday, sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için MEB İletişim Merkezi ?Alo 147? telefonundan yararlanabilecektir.

SINAV İLE İLGİLİ İTİRAZLAR

Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.ormansu.gov.tr internet adresinde yayımından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde, sınav sonucuna ilişkin itirazlarını ise sonucun duyurulmasından itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde OSİB'e yapacaklardır.

Adaylar, itiraz başvurularını Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, ?Kurumsal Tahsilât Programı? aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu/ödendi makbuzu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumunu öğrenebilir.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber