Denizli'de 'Sevindik Vadisi' projesi başladı

Denizli Belediyesi, 92 bin 200 metrekare alanı kapsayan büyüklükteki Sevindik Vadisi projesinin yapımına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vadi 2013 Haziran ayında tamamlanıp hizmete sunulduğunda, bölgenin çekim merkezi haline gelmesi bekleniyor. Belediye, 2009'da beş yıl içinde yapılacağı taahhüt ettiği ?77 Dev Proje? arasında yer alan bir tanesini daha hayata geçirmek için çalışma başlattı. Sevindik Vadisi, yapımı süren AK Vadi'nin ardından şehrin ikinci vadi projesi olarak yerini aldı. Proje 300 günde tamamlanacak. Belediye kontrolünde inşaata başlayan firma, öncelikle yıllarca açıkta akan suyun kapalı sisteme alınmasıyla işe başladı. Böylece bölgeye yayılan kötü koku ve görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sekiz yıldır şehrin dört bir yanına büyük parklar yaptıklarını şimdi sıranın vadi projelerine geldiğini söyledi. Zolan, ?Bu kapsamda ilk olarak AK Vadi Parkı'nın yapımı sürüyor. Türkiye'nin sayılı, Ege'nin ise en büyük parklarından biri olacak. Şimdi ise Sevindik Vadisi projesini hayata geçirdik. Bir önceki belediye başkanımız ve şu anda Denizli Milletvekilimiz Nihat Zeybekci döneminde başlayan bu projenin ihalesi yapıldı ve imalatına başlandı. Bu vesileyle projenin hayata geçmesindeki katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu projeyi 10 ay gibi bir sürede bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.? diye konuştu.

SEVİNDİK VADİSİ

Sevindik Vadisi, bölgede yaşayanlara yeşillikler içinde dinlenip spor yapma olanağı sunacak. Çocuklar ise eğlenerek öğrenme becerilerini geliştirecek. Vadi park, 92 bin 200 metrekarelik alanı kapsıyor. İçinde giriş meydanı, yaprak bitki gösteri alanı, su oyunları alanı, kafeterya, seyir terasları, tarih bahçesi, mini golf alanı, spor alanı, sosyal tesis, paintball alanı, oyun treni, ağaç altı oturma meydanı, yeşil amfi, bob kart istasyonu alanı, paten pisti, yeşil labirentler, çocuk oyun macera alanları, tırmanma oyun alanları, jimnastik platformu, koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet parkuru, dinlenme alanları, şelale ve su öğeleri, kelebek vadisi ve otopark alanları olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber