Gençler, DASİDEF'in proje yazma eğitimlerine ilgi gösteriyor

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliği ile düzenlenen turizm sektörü proje yarışması eğitimleri devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimler, gençlerden büyük ilgi görüyor.

Erzurum, Erzincan, Bayburt bölgesinin kalkınması adına genç beyinlerin üreteceği projelere önem veren DASİDEF, turizm değer zincirinde; özel sektörün, girişimciliğin ve insan kaynaklarının geliştirilmesine, toplumun turizmi içselleştirmesinin sağlanması ve sektör gelişimini hızlandıracak sosyal ve kültürel ortamın güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Bölgenin turizm potansiyelini harekete geçirecek projelerin üretilmesi amacıyla eğitim veren DASİDEF, sosyal ve kalkınma projelerinin üretilmesi amacıyla girişimcilik ruhu, bilgi-becerisi, insanların katılması söz konusu olan özellikle genç beyinler arasından seçiliyor.

DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, proje yazma eğitimlerinde proje mantığı, mantıksal çerçeve ve bütçe hazırlama gibi önemli konularda gençlerin yetiştirildiğini belirterek, kasım ayı sonunda yapılacak olan yarışma ile başarılı projelerin ödüllendireceğini kaydetti.

Eğitimler, Erzurum Girişimci İşadamları Derneği, Erzincan Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği ve Bayburt Girişimci İşadamları Derneği çok amaçlı salonlarında veriliyor. Toplam 10 gruba verilecek olan eğitimler 130 saat sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber