Tarihi İskilip Kalesi'ndeki evler restore edilerek turizme açılacak

Anadolu'daki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Çorum'un İskilip ilçesinde; MÖ 700 yılına ait tarihi İskilip Kalesi'nde yer alan evler restore edilerek turizme kazandırılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaledeki evleri kamulaştırmak için kolları sıvayan İskilip Belediyesi, 100 metre yalçın kaya üzerinde bulunan kale evlerinin yerine ilçeye özgü mimari ile konaklar yaparak şehir ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Kale surlarında ilçeye tepeden bakan özel şahsa ait 30 ev yer alıyor.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, ilçeyi turizmi ile öne çıkarmayı hedeflediklerini bu nedenle de kalenin büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: "Kaleyi satın alma yoluyla insanları mağdur etmeden boşaltacağız. Bu derme, çatma çoğu yıkılmaya yüz tutmuş evlerin yerine geleneksel İskilip evi mimarisine bire bir bağlı kalarak konaklar inşa edeceğiz. Projenin bitiş tarihi ise 2015. Kalede çevre düzenlemesine de önem vereceğiz. Amacımız ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin daha fazla vakit geçirmeleri. Bu proje ile ilçe daha fazla cazibe merkezi haline gelecek. İskilip bunu hak ediyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber