Bayraklı ve Bornova'ya 3.5 milyonluk 'yağmursuyu' yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışlarda sıkıntı yaşayan Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi ile Bornova Gürpınar ve Kemalpaşa mahallelerinin bu sorununu 9.3 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeyerek çözüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışlarda sıkıntı yaşayan Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi ile Bornova Gürpınar ve Kemalpaşa mahallelerinin bu sorununu 9.3 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeyerek çözüyor. Çalışmalar 3 milyon 450 bin liraya mal olacak.

Peşpeşe uyguladığı yağmur suyu hattı projeleriyle kentin büyük bir bölümünün yağışlarda yaşadığı sıkıntıları çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, sorunlu birkaç noktaya daha neşter vuruyor. Özellikle Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi ile Bornova Gürpınar ve Kemalpaşa mahallelerinde yağışlarda yaşanan sıkıntıları önlemek amacıyla yatırımlarına başlayan İZSU, 9.3 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeyecek. Ağustos ayında başlayan çalışmalar Mart ayında tamamlanacak. Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'ndeki çalışmalar tamamlandığında, Bayraklı'nın en işlek caddelerinden biri olan Şehit Hakan Uysal Caddesi'nde yağışlarda yaşanan sıkıntı sona erecek. Bayraklı'nın üst kesimlerinden yağışlarda gelen ve Şehit Hakan Uysal Caddesi'nde biriken sular, yağmur suyu hatları vasıtasıyla toplanacak. Bornova Gürpınar ve Kemalpaşa mahallelerinde yağışlarda yaşanan sıkıntılar da bu ihale kapsamında çözülecek. Mansuroğlu Mahallesi'ndeki çalışmalarını sürdüren İZSU, Bornova'daki imalatlarına da başlayacak. Yağmursuyu hatları bazı noktalarda boru döşenerek bazı noktalarda ise betonarme kanal olarak imal edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber