129 kişilik geçici işçi kadrosuna 1500 kişi müracaat etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İş Kurumu'nca hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Mersin'in Mut ilçesinde 9 ay süreyle istihdam edilecek 129 personel için 1500 kişi başvuruda bulundu. Talihliler, noter huzurunda yapılan kur'ayla belirlendi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında yapılan çekilişe İŞKUR temsilcisi Cemil Kafes, Mut Noteri Vedat Özcan ve İlçe MEM temsilcisi Toger Kılıçkıran eşlik etti.

Türkiye İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü temsilcisi Cemil Kafes'in yanı sıra geçici işçi adaylarının da hazır bulunduğu kura çekimi öğretmen evi bahçesinde yapıldı. Kafes, adayların İŞKUR' a kayıtlı işsizler arasından seçildiğini söyledi.

Kafes, kur'ada kazananlara asgari ücret verileceğini ve sigortalarının yaptırılacağını belirtirken "Şu an kur'ada kazananlar önce tarafımızca incelenecek. Eğer 1 yıl içerisinde SGK' da çalışmamışsa işe devam edecekler. SGK'da çalışmış ise onların yerine yedekler alınacak" dedi

Çekilen kur'aların ardından 129 asıl ve 129 yedek isim belirlendi. Alınacak işçilerden 9'unun Mut Belediyesi'nde, 120'sinin ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde istihdam edileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber