Maysan ile UÜ eğitimde işbirliği yapacak

Maysan Mando ile Uludağ Üniversitesi arasında üniversite-sanayi işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

43 yıldır üretimdeki faaliyetlerini sürdüren Maysan Mando ile Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan protokol eğitimden staj imkânlarına, Ar-Ge faaliyetlerinden proje üretimine kadar bir çok alanı kapsıyor. Maysan Mando'da düzenlenen imza törenine Maysan Mando Genel Müdürü Erdal Elbay ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile Maysan Mando yöneticileri ile ÜSİGEM ve üniversite öğretim üyeleri katıldı.

Erdal Elbay, törenindeki konuşmasında böyle bir işbirliğinin uzun zamandır hayalinin kurulduğunu, bugün atılan imzalardan büyük bir heyecan ve mutluluk duyduklarını dile getirdi. Elbay , ?Protokolün imzalanmasına ar-ge merkezimizin kurulması büyük bir hız verdi. Ayrıca bu protokolle yüksek lisans ve doktoralı çalışan sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra ar-ge merkezimizde yaptığımız çalışmaları faydalı model ve patent adı altında tescil ettirmek amacındayız. Uludağ Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği ile Türkiye'nin 43 senedir üretim yapan nadide bir firması olarak öne çıkmak istiyoruz. Bu protokol imza aşamasında kalmayacak. En kısa zamanda hayata geçecek. Bunu da bir yıl içinde hep beraber göreceğiz.? dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise Uludağ Üniversitesi, Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (ÜSİGEM) çalışma temposu içinde bu tür protokolleri yaptıklarını ifade ederek, böylece üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu çerçevede Bursa'daki birçok işyeri ile bu türde protokoller imzaladıklarına işaret eden Rektör Prof. Dr. Dilek,şunları söyledi: ?Bu protokollerle temelde hedefimiz üniversitenin olanaklarını, laboratuvarlarını, çalışma ve ilgi alanlarını sanayicilerimizle tanıştırmak. Bunun yanında sanayicilerimizin olanaklarını tanımak, ar-ge laboratuvarlarını gezmek istiyoruz. Böylece üniversitedeki arkadaşlarımızla sanayicilerimizi aynı ortamda biraraya getirmek, onların sorunlarını çözecek projeler geliştirmek amacındayız. Ayrıca bu protokollerle öğrencilerimizin de bu işyerlerinde staj yapmalarını ve şirketlerden burs almalarını sağlıyoruz. Maysan Mando ile ilgili olarak da yüksek lisans ve doktora konusunda çalışanlara destek vereceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber