Camiye gelen bilgisayar kazanacak

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir cami imamı, 3 ay boyunca en fazla camiye gelen gençlere tablet bilgisayar, bisiklet ve cep telefonu verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlere cami ve ibadet alışkanlığı kazandırmak amacıyla ödüllü ?Haydi Gençler Camiye Projesi' başlatan 7 Mart Mahallesi'ndeki Miraç Cami İmamı Recep Çeri, 3 ay sürecek kampanyada en çok puan alan 3 kişiye bilgisayar, bisiklet ve cep telefonu vereceğini söyledi.

Projenin ilkokul 1. sınıftan lise son sınıfa kadar öğrencileri kapsadığını belirten İmam Çeri, ?Projeye dahil olan gençler, sabah namazı için camiye geldiğinde 5 puan alacak. Öğle, ikindi ve akşam namazları için 2 şer, yatsı namazı için camiye gelecekler ise 4 puan alacak. 3 Kasımda başlayıp 3 ay sürecek yarışma sonunda camiye gelerek en çok puanı alan gençlere hediyeleri verilecek.? dedi.

Gençleri camiye namaz kılmaya davet eden Çeri, ?Amacımız gençlerimizi nasıl camiye kazandırırız, kötü alışkanlıklardan nasıl koruruz, manevi bağlarını nasıl sağlam tutarız diye düşündük ve bu projeyi başlattık. Bir gün boyunca tüm vakit namazlar toplam yarım saat sürüyor. Gençlerimizi camimize davet ediyorum. Yarışmaya katılacak tüm gençlere çeşitli ödüller takdim edilecek.? diye konuştu.

Cami imamı Recep Çeri'nin bu fikri ise cami cemaati ve mahalle sakinleri tarafından destekleniyor. Tablet bilgisayar, bisiklet ve cep telefonu gibi ödülleri duyan gençler ise yarışmanın başlamasını sabırsızlıkla bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber