Ak Parti yarın kampa girecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin geleneksel 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kızılcahamam'da başlıyor. 3 gün sürecek olan ve birçok milletvekili için veda niteliği taşıyan kampta; 2023 vizyonu, yerel seçimler ve büyükşehir olacak illerin durumu detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Kurulduğu günden bu yana geleneksel hale gelen AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı bugün başlıyor. 2-3-4 Kasım tarihlerinde 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı adı altında gerçekleşecek olan Kızılcahamam Kampı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlık edecek. AK Parti milletvekillerinin eşleriyle ve çocuklarıyla birlikte katılacağı kampa ayrıca AK Parti MKYK üyeleri, MYK üyeleri, parti kurucuları ve Bakanlar Kurulu üyeleri katılacak.

Kamp her yıl olduğu gibi bu yıl da Asya Termal Otel'de gerçekleşecek. Kampa ilk defa katılacak olan isimler arasında ise AK Parti'ye katılan Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu göze çarpıyor. Yarın Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan kamp için milletvekillerinin bugün akşam saatlerinden itibaren otele yerleşmeleri bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın da yine bu akşam Asya Termal Otel'e geçerek geceyi Kızılcahamam'da geçirmesi bekleniyor.

KAMP, 'VEDA' NİTELİĞİ TAŞIYOR

Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek olan kamp, bazı milletvekilleri için ayrı bir önem taşıyor. Başbakan Erdoğan ile birlikte 3. dönemlerini dolduracak olan çok sayıda milletvekili için bu kamp bir 'Veda' niteliği taşıyor.

Başbakan Erdoğan'ın açılış ve kapanış konuşmalarının dışında basına kapalı olarak gerçekleşecek olan geleneksel 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, Kabinedeki bakanların AK Parti iktidarı boyunca yürütülen projeler hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Kampın ağırlıklı gündem maddesini ise 2023 vizyonu oluşturuyor. Daha önce açıklanan 2023 vizyonu çerçevesinde yürütülecek çalışmaların ele alınması beklenirken, Başbakan Erdoğan da milletvekilleriyle istişarelerde bulunarak önerilerini dinleyecek.

ÜLKE VE BÖLGE SORUNLARI DA ELE ALINACAK

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda parti içi gündem başta olmak üzere ülke ve bölge sorunları da ele alınacak. Yerel seçimlere hazırlık kapsamında yürütülen ve yürütülmesi planlanan çalışmalar öncelikli olmak üzere seçimlerin erkene alınması konuları kampta görüşülecek. Ayrıca seçimlerle ilgili olarak yapılan kamuoyu araştırmaları üzerinden de AK Parti'nin şuanki durumunun değerlendirilmesi tahmin ediliyor.

Yeni Anayasa çalışmaları, terörle mücadele, ekonomi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, kentsel dönüşüm gibi birçok önemli konunun yanı sıra büyükşehir olacak olan yeni illerin durumunun da görüşülmesi bekleniyor. Özellikle büyükşehir olacak illerin milletvekillerinden bilgi alınması ve gerekli dönüşümün sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için istişareler gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Ülke gündeminin yanı sıra ayrıca bölgedeki gelişmeler yine AK Parti kampının önemli başlıklarından birisini oluşturacak. Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki gelişmelerin detaylı bir şekilde değerlendirilmesi beklenen 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin durumu ve sığınmacılar için hayata geçirilen projelerin anlatılması tahmin ediliyor.

Kızılcahamam'daki Asya Termal Otel'de bugün başlayacak olan 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 4 Kasım Pazar günü Başbakan Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla sona erece

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber