Simav'da hastanede yönetim değişikliği

Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne, Op. Dr. Naci Çağlar'ın yerine Uzman Dr. Mesut Karaca getirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzman Dr. Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1998 yılının haziran ayından bu yana görevini sürdüren Op. Dr. Çağlar'ın yerine kendisinin atandığını bildirdi.

Bu değişikliğin, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uyguladığı "Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu" oluşumu kapsamında gerçekleştirildiğini belirten Uzman Dr. Karaca, şunları kaydetti:

"Hastanelerde başhekimler bundan böyle 'Hastane Yöneticisi Başhekim' olarak tanımlandı. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Memed Acar, Başhekim Yardımcılığı'na, İdari ve Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne Sedat Kızılarslan, onun yardımcılığına da Mustafa Kalay getirildi. Daha önce başhemşirelik diye adlandırılan makam, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü olarak değiştirildi ve bu görev Hatice Özkan'a verildi. Özkan'ın yardımcılığını ise Aysun Özben yapacak."

Uzman Dr. Karaca, en önemli eksikliklerinin, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olduğu bilgisini vererek, bu eksikliğin kısa sürede giderilmesini beklediklerini dile getirdi.

Hastanede 27 uzman doktor, 8 pratisyen hekim, yaklaşık 250 yardımcı sağlık personeli ve 132 yatak kapasitesi bulunduğunu anlatan Uzman Dr. Karaca,

"Kapılarımız günün 24 saati sağlığına kavuşmak isteyen herkese açıktır. Burası hastane olduğu kadar şifa arayan herkesin evidir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zekeriya Türkel

Yayıncı: Sedat Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber