Çanakkale'de domates tarlaları su altında kaldı, keçiler telef oldu

Çanakkale'de sağanak yağmur sonucu meydana gelen selden domates tarlalarını su altında kaldı, keçiler telef oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün belli aralıklarla yağan yağmur hayatı olumsuz etkilerken çiftçilere verdiği zararın bilançosu bugün ortaya çıktı. Lezzetiyle un salan Çanakkale domatesi tarlaları su altında kaldı. Özellikle Kumkale beldesinde bulunan ovadaki tarlaların büyük kısmı göle döndü. Domateslerin bir kısmı akan suya karışıp kanallardan gitti. Çanakkale'de bu yılın son mahsulü olan domatesin telef olması, çiftçileri kara kara düşündürüyor.

Su altında kalan tarlaları inceleyen Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, aniden bastıran yağmurun çiftçilere ciddi zarar verdiğini söyledi. Çiftçilerin bu yıl zor günler geçirdiğini belirten Ulus, ?Türkiye'nin en kaliteli domatesleri su içinde kaldı. Kredilerin de geldiği gündür bu günler. Son domates hasadından da çiftçiler para kazanamayınca kredilerini ödeyemez duruma geldi. Çanakkale genelinde 100 bin dönüm civarında domates ekimi yapılmakta, ortalama 600 bin ton civarında çıkmaktadır. Bunun yarısı da bu ovada çıkıyor.? dedi. Dün yağan yağmur sonucu oluşan su baskınında zarar gördüklerini belirten bir tarla sahibi ise 10 bin ton civarında domatesinin yok olması sebebiyle vadesi yaklaşan kredisini ödeyemeyecek duruma geldiğini söyledi.

28 KEÇİ TELEF OLDU

Çanakkale merkezde fazla etkili olmayan yağmur, daha çok köylüleri ve çiftçileri etkiledi. Derelerdeki suyun aniden artması sonucu Kızılcaören köyünde ikamet eden Turan Kaşıkçı'nın 28 keçisi telef oldu. Yağmur sırasında 105 keçiyi dereden geçirip köye götüreceği zaman suyun birden yükselmesi sonucu hayvanların suya kapıldığını anlatan Kaşıkçı, telef olan keçilerini dere boyunca sıralanan ağaçların arasında gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber