BEÜ öğrencilerinin yurt eylemi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri, Van depreminde zarar gören mevcut yurdun tehlike taşıması ve kampüs alanında yeni yapılan yurdun da sadece kız öğrencilere ayrılması gerekçesiyle eylem yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünde öğrenciler adına açıklama yapan BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi ve Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Kenan Çalışkan, mevcut yurdun geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da meydana gelen depremlerden sonra, ciddi anlamda hasar gördüğünün tespit edildiğini söyledi.

Ayrıca, kampüs alanında yapılan yeni yurdun da sadece kız öğrencilere ayrıldığını ifade eden Çalışkan, şöyle konuştu:

"Oysa Başbakanımız Fen Edebiyat Fakültesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, yeni inşa edilen yurdun iki bloktan oluştuğunu, bir blokun erkeklere, diğerinin ise kız öğrencilere ayrılacağının sözünü vermişti. Başbakanımızın verdiği söz çiğnenmiş olup, yeni yurdun sadece kız öğrencilere ayrılması bizi ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı. Kampüs alanındaki mevcut yurdun kız öğrencilere tahsis edilmesi, kız öğrenciler tarafından da olumsuz karşılanmakta. Daha önceden de tepki gösterdik. Ancak bir kez daha mağdur edildik ve taleplerimiz dikkate alınmadı."

Cumhurbaşkanın, Başbakanın ile Gençlik ve Spor Bakanının kendilerine sahip çıkmasını isteyen Çalışkan, yetkililerin vicdani çerçevede görev ve sorumluluklarını yerine getirmelerini ve bu soruna çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

Çalışkan, "Koyun değiliz, bizim de canımız var. Herkesten destek bekliyoruz. Bu ülkenin geleceği olan bizlere sahip çıkılmazsa, ülkemiz nasıl çağdaş medeniyetler seviyesine çıkacak. Yetkililerin, çocuklarını bizim yerimize koymasını istiyoruz. Bugün kesin bir sonuç alıncaya kadar eyleme devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler, öğrenciler deprem konulu bir skeç oynadı.

Öğrencilerin eylem yaptığı yurt önünde geniş güvenlik önlemi alındı.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber