Rüşvetçi polislere hapis ve memuriyetten men cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2005 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş Pazarcık'ın İlçesi'nde, durdurdukları otomobil sürücüsünden rüşvet olarak 2 adet telefon hafıza kartı almak suçundan tutuklu yargılanan 2 polis memuru, 1 yıl 8 ay hapis ve memuriyetten men cezasına çarptırıldı.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülün duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Y. ile Necmi G. hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, polisi memuru Mehmet Y. ve Necmi G.'yi irtikap suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırırken, ömür boyu memuriyetten men cezası verdi.

Pazarcık Bölge Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Yılmaz Y. ve Nemci G. 18 Nisan 2005 günü Kahramanmaraş-Gaziantep yolu üzerinde saat 16.30 sıralarında Türkoğlu kavşağında 27 HD 027 plakalı Mehmet S.'ye ait otomobili durdurdu. "Hatalı sollama yaptın. Aracının muayenesi de geçmiş telefon kartı verirsen seni ve aracını bırakırız" dedikleri iddia edilen polis memurları, elektronik eşya pazarlamacılığı yapan Mehmet S.'den 2 adet telefon hafıza kartı aldı. Mehmet S. olaydan sonra 155'i arayarak şikayetçi olduğunu bildirmesi üzerine, polis memurları gözaltına alındıktan sonra cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber