Öğretmenlikte askeri düzen oluşturulmaya çalışılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2005 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Veli Demir, öğretmenlikte kariyer sınavını eleştirerek, öğretmenlikte askeri düzen oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü münasebetiyle basın toplantısı düzenleyen Veli Demir, öğretmenlerin sorunlarının her geçen gün büyüdüğünü ve henüz bir çözüm yolu bulunmadığını iddia ederek, "Sorunların çözüm üretileceği yerde her yıl katlanarak büyümesi tüm emekçileri olumsuz etkilemektedir. Öğretmenler yoksulluk sınırının altında, memur ve hizmetliler açlık sınırında maaş almaktadırlar. Hükümetin önümüzdeki yıl, 6 aylık dilimlerle yapmayı planladığı düşük zam, bu yoksulluğu mutlak olarak arttıracak, diğer ülkelerde çalışan eğitim emekçileri ile aramızdaki sosyo - ekonomik uçurumu daha da büyüyecektir" dedi.

Öğretmenler için kariyer değerlendirme sınavına da değinen Veli Demir, "Öğretmenleri performanslarına göre değerlendirmeyi ve bir anlamda onlara apolet takmayı amaçlayan yeni sistemin yaşanan sorunlara çözüm olması mümkün değildir. Yapılmak istenen kariyer sınavı, çalışma barışını bozacak, öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmayı ve paylaşmayı ortadan kaldıracak, onları yarışa sokarak, aralarındaki güven ilişkisini zedeleyecek özellikler içermektedir. Öğretmenler arasında hiyerarşi oluşturarak, farklı ücret politikası uygulamak, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıracaktır. Bu sınav ile öğretmenliğe askeri bir düzen getirilmeye çalışılmaktadır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber