Bodrum Yat Yarışları'nda Marmaris damgası

Bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Bodrum Yat Yarışları'na 24 senedir "Büyük Yunus" teknesi ile katılan ve yarışların en eski yelkencisi olan Emin Buldanlı'ya Marmaris Denizci Evi'nde yapılan törenle plaket verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanı Albay Fatih Erhan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Cafer Öz, Marmaris Liman Başkanı Burak Okçu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Büyük Yunus teknesi kaptanı Coşkun Cankurt, usta denizci Şahin Çevik ve basın mensupları katıldı.

Bodrum yat yarışlarına yapıldığı ilk yıl olan 1989'dan bu yana kesintisiz katılan tek yelkenci olan Emin Buldanlı, 24 senede 8 birincilik, 5 ikincilik 4 de üçüncülük kupası aldı. Emin Buldanlı yaptıkları her yarışta yelkenciliği biraz daha öğrendiklerini, donanımlarını geliştirdiklerini belirterek, ?İleriki yıllarda Marmaris'te de bu yarışlar yapılmalı, bu tür yarışların Marmaris'te denizcilik ve yelkenciliğin gelişmesini sağlayacağına inanıyorum.? diye konuştu.

Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Uluslararası Bodrum Cup Yarışları'nda kendi kategorisinde birinci olan ?Büyük Yunus? teknesi sahibi Emin Buldanlı'ya, 24 senedir Marmaris'i ve 2 senedir de Kayra Yelken Kulübünü başarı ile temsil ettiği ve birçok sene olduğu gibi bu sene de Marmaris'e birincilik kazandırdığı için bu plaketi vermeyi uygun gördüklerini söyledi.

Hasan Mengi Marmaris adına yapılan denizcilik faaliyetlerine her zaman destek olacaklarını belirterek, ?Muğla ili olarak en uzun deniz kıyısına sahibiz ancak bu oranda denizden faydalanamıyoruz. Marmaris'te denizciliğin yapılabilmesi için iskeleye, marinaya, çekek yerine, tersaneye ihtiyaç var. Elbette çevreye duyarlı olmak gerekiyor. Tüm bunları doğaya ve çevreye zarar vermeden yapabiliriz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber