Şanlıurfa'da "tarladan okula kampanyası.."

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2005 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da okula gitmeyen çocukları okula kazandırmak için 'Tarladan Okula' kampanyası başlatıldı. Şanlıurfa'da özellikle kız çocuklarının okullaşması için yapılan çalışmalara destek veren Vali Şemsettin Uzun, Harran Ovası'ndaki pamuk tarlalarını dolaşarak velilerle görüştü.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük'le birlikte Harran Ovası'nda bir pamuk tarlasında çocuklarıyla birlikte çalışan Hüseyin Tekin ve Halil Yege isimli velilerle görüşen Vali Şemsettin Uzun, çocukların okullu olmasını sağladı. Pamuk tarlasından yanına çağırdığı Hamit (8), Yeter (10), Aysel (11), Zehra (12), Hatice (13) Gül Tekin (14) ile Güneş Yege (12) ile görüşen Vali Şemsettin Uzun, çocuklara çanta, önlük ve kırtasiye malzemeleri hediye etti. Maddi sıkıntılar sebebiyle çocuklarını okula göndermediklerini söyleyen Hüseyin Tekin ve Halil Yege'ye tepki gösteren Vali Şemsettin Uzun, çocukların eğitimini karşılayacaklarını söyledi. Çocukların Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na alınacağını belirten Vali Uzun, bütün eğitim masraflarını üstleneceklerini söyledi.

Vali Şemsettin Uzun'dan okul malzemelerini alan kız çocukları çok mutlu olduklarını söyledi. Maddi imkansızlıklar sebebiyle babalarının kendilerini okula göndermediğini ifade eden çocuklar, okula gidecek olmaktan duydukları sevinci dile getirdi. Öğrenci velileri Hüseyin Tekin ve Halil Yege ise, okul masraflarının karşılanması sebebiyle çocukların okula gitmelerine izin verdiklerini kaydederek, Vali Şemsettin Uzun'a teşekkür etti.

Okul malzemelerini pamuk tarlasında deneyen öğrenciler, mutluluklarını kendilerini okula kazandıran öğretmenlerle fotoğraf çektirerek gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber