Güzelköy İlköğretim Okulu'na Ege'den yardım eli değdi

1989 yılında kurulan ve bulduğundan daha iyi bir dünya bırakmak için, kültürel, ekolojik ve sosyal çalışmalar yapan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, 61. Okul Tadilatı'nı Köşk'e bağlı Güzelköy'de gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 ilde 18 şubesi ile faaliyetlerini sürdüren Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri içerisinde bulunan okul tadilatlarının 61.sini geçtiğimiz hafta sonu Köşk'e bağlı, Güzelköy köyündeki Güzelköy İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirdi.

Ege bölge şubelerinin ( Aydın, Alsancak, Bornova, Buca, Karşıyaka, Manisa) ortaklaşa çalışmasıyla gerçekleşen tadilatta 2 gün boyunca 75 gönüllü kişiden oluşan bir ekip olarak çalıştı. Tadilat bitiminde anne - babalara ?Mutlu Çocuk Yetiştirme Sanatı ?eğitimi verildi. Katılımcılar eğitimden çok yararlandıklarını belirttiler.

KÖYLÜLERE KONUK OLDULAR

İki gün boyunca süren coşkulu çalışmaları esnasında dernek üyelerini Aydın Köşk İlçesi Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, Aydın Köşk İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Aysevil İnal ziyaret etti. Köy halkı ise gece evlerinde konuk etti. Gönüllü üyeler de ev sahiplerine misafirperverlikleri nedeniyle hazırladıkları teşekkür belgelerini verdi.

?Hayal et, feda et, gerçekleştir!? sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Aydın Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Gaye Çoğal; ? Her yaştan ve meslek grubundan üyelerimizle, küçük kardeşlerimizin daha iyi koşullarda eğitim görmelerine destek olmak, yardımlaşma ruhunu geliştirmek amacıyla buradaydık. Onların gözlerindeki ışıltı bizim için en büyük armağan oldu. Bizimle işbirliği yapan Güzelköy'ümüzün sakinlerine içtenlikleri için, öğretmenimize ve bizi ziyaret eden İlçe Milli Eğitim ve Şube Müdürlerine, ayrıca desteklerinden dolayı Köşk Kaymakamına, Köşk Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Eleştirmek yerine inşa etmek isteyen, tüm halkımızı çalışmalarımıza davet ediyoruz? dedi.

YAPILAN ÇALIŞMALAR

2 günlük çalışma sonunda okulun iç ve dış duvarları, tüm kapılar ve pencereler boyandı. Tuvaletler onarıldı. Rezervuar takıldı. Elektrik tesisatı elden geçirildi. Kapılar değiştirildi. Atatürk Büstü yapıldı. İhata duvarı onarıldı ve boyandı. Masa örtüleri dikildi ve panolar hazırlandı. Bahçe çeşmesi önündeki zemin yenilendi. Bahçe duvarlarında sanatsal boyamalar yapıldı. Okul kütüphanesine kitap kırtasiye bağışı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber