Trakya'nın en büyük viyadüğü Şarköy yoluna yapılıyor

Şarköy-Karıştıran arasındaki 38 kilometrelik yol güzergahında, Trakya'nın en uzun viyadüğü yapılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şarköy-Karıştıran arasındaki 38 kilometrelik yol güzergahında, Trakya'nın en uzun viyadüğü yapılıyor. Tamamlandığında 437,5 metre uzunluğunda olacak olan viyadük, kiriş açıklıkları 40 metre olarak bölgedeki tek yapı konumunda olacak.

Merkezi Ankara'da bulunan, Ahmet Teoman Alansal Limited Şirketi tarafından yapımı devam eden viyadükle ilgili olarak, şirketin koordinatörü İnşaat Mühendisi Ömer Alansal, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 1427 yılında yapımı başlayan ve 16 yıl sürdükten sonra 1443 yılında tamamlanan tarihi Uzunköprü'den sonra en uzun köprünün Şarköy-Karıştıran yolu üzerine yapıldığını ifade ederek "Uzunköprü, köprü uzunluğu olarak bizden uzun ama, yükseklik bakımından ve ayak açıklıkları bakımından bizim yaptığımız daha büyük bir köprüdür." dedi.

Muhamman bedelinin 14 milyon 700 TL'ye çıktığı ihalede fiyat kırarak 11 milyon TL'ye işi yüklendiklerini belirten Alansal "Trakya bölgesinin en büyüğü olacak viyadük-köprümüzün toplam uzunluğu 437,5 metre, kiriş açıklıkları 40 metre ve 9 metre yüksekliğindedir. Bu bölgede 40 metre kiriş açıklığı olan köprü yok. Viyadük duble yol düşünülerek 15 metre genişliğinde olacak. Şarköy-Karıştıran arasında bulunan Çınarlıdere köprüsü, Çokal Barajının devreye girmesiyle 4-5 metre su altında kalacak" dedi.

Şarköy-Karıştıran yolu viyadük yapımında, Sağlamtaş yönüne giden yolun da revize edileceğini belirten Alansal "Sağlamtaş kavşağı biraz üstte alınacak, Emirali köyünün hemen altındaki 20 metre ilerde tepeden itibaren yol bağlantısı, Sağlamtaş üzerinde bulunan

11 metreye, 11 metre ölçülerindeki menfezinin olduğu yerin 20 metre ilerisinde yolla birleşecek. Buradaki köprü de sular altında kalacak. Burada yaptığımız menfez şu an Trakya'nın en büyük menfezi konumundadır. Menfez inşaatı bitmek üzere, sağ, sol yolları bitince işletime açılacak" dedi.

İhale kapsamında olan viyadük, menfez ve Sağlamtaş yolu bağlantısının 2013 yılı sonuna kadar teslim süresi bulunduğunu ifade eden Alansal "Biz daha erken bitirerek 2013 Haziran ayı sonlarına doğru teslim etmeyi düşünüyoruz. Devlet Su işleri'nin ihalesi olduğu için biz onlara teslim edeceğiz. Onlar da Karayollarına devir edecekler. Karayolları devir işlemlerinin ardından güzergahı hizmete açacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber