PKK'lı cenazesinden sonra olay çıktı

Hakkari'deki Kazan Vadisi'nde ölü gele geçirilen PKK'lının cenazesi için kentte kepenkler açılmadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz günlerde, Kazan Vadisi'nde çıkan çatışmada ölü ele geçirin PKK'lı Kudret Arslan'ın cenazesi, Malatya'daki otopsinin ardından bugün Hakkari'ye getirildi. Cenazeden dolayı kentte kepenkler kapatılırken, Hakkari Devlet Hastanesi Morgu'nda bekletilen cenaze için de büyük bir kalabalık toplandı. Polis ekipleri de olası bir olaya karşı kentte geniş güvenlik önlemleri aldı.


PKK'LI CENAZESİNDEN SONRA OLAY ÇIKTI

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde çıkan çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı Kudret Arslan'ın cenazesinin ardından olaylar çıktı.

27 Eylül tarihinde Kazan Vadisi'nde çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı Kudret Arslan'ın cenazesi, ailesi tarafından Malatya'dan alınarak Hakkari'ye getirildi. Öğle saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi morgunda alınan cenaze, Sümbül Mahallesi'nde bulunan Şehitlik Mezarlığı'na götürüldü. BDP görevlileri, cenazenin İl Emniyet Müdürlüğü önünde geçişi sırasında el ele tutuşarak olası olaylara karşı emniyet binası önünde güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

Cenaze bir süre ambulansla taşındıktan sonra indirilerek kadınlar tarafından omuzlardan mezarlığa doğru götürüldü.

PKK'lı Arslan'ın ailesi, kızları için kına tepsisi getirerek cenazenin üzerinde dolaştırdı. Yapılan duaların ardından cenaze toprağa verildi.

Cenaze töreni sonrasında konuşan BDP İlçe Başkanı Yavuz Aksaç, bu kanın biran önce durması gerektiğini söyledi.

BDP yetkilileri, daha sonra esnafa çağrıda bulunarak cenaze törenine katıldıkları için teşekkür ederek, kepenklerini açmalarını istedi. Cenaze töreni sonrasında ise Keklikpınar Mahallesi ile Çevre Yolu Rektörlük binası önünde olaylar çıktı. Olaylar halen devam ediyor. Cenaze törenine partililer başta olmak üzere büyük bir kalabalık katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber