Trafik denetimi ?topyekün' yapılacak

Haber Giriş : 06 Ekim 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet, Karayolları, Ulaştırma ve Tarım Bakanlığı, trafik denetimlerinde birlikte hareket edecek. Mobil konteynırlarla yapılacak denetimler için 10 özel araç hazırlanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kontrollerinden sorumlu tüm kurumlarla birlikte, aynı anda trafik denetimine geçmeyi planlıyor. Denetim, mobil konteynırlardan gerçekleştirilecek. İlk etapta alınacak TIR'lar tarafından çekilebilen 10 mobil konteynır, 10 değişik bölgeye dağıtılacak. Konteynırlar sayesinde Emniyet hız, Karayolları tonaj, Ulaştırma şoförlerin sigortası gibi denetimlerini bir anda gerçekleştirecek. Kurban Bayramı'nda Tarım Bakanlığı kaçak hayvan, kış aylarına girildiğinde de belediye yetkilileri kömür gibi denetimlerde bulunmak amacıyla mobil yol kenarı denetim araçlarında hazır bulunacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte Maliye Bakanlığı'ndan Ulaştırma Bakanlığı'na, belediyelerden Karayolları Genel Müdürlüğü'ne kadar birçok kurum trafik denetimlerinde söz sahibi. Ancak bu kurumlar denetimlerini ayrı ayrı gerçekleştiriyor. Emniyet, araçların yeterlilik durumunun yanı sıra hız, alkol, ehliyet, ruhsat denetimlerinde bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı ise bu araçlarda görev yapan şoför ve muavinlerin sigorta gibi özlük haklarını denetleyebiliyor. Araçların aşırı yük alıp almadığı ise Karayolları Genel Müdürlüğü'nün tartı merkezlerinde ölçülüyor. Trafik denetimlerinde bulunan bu kurumların birbirinden bağımsız denetimler gerçekleştirmesi zaman ve işgücü kaybını da beraberinde getiriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmada trafik denetimlerinden sorumlu tüm kurumlar bir araya getiriliyor. Emniyet, bu amaçla öncelikle TIR'lar tarafından çekilebilen 10 konteynır alacak. Denetimlerde görev alacak kurumlar bu konteynırlarda görev yapacak. Kurumların ihtiyaç duyduğu tüm cihazlar bu konteynırlarda bulunacak. Radar cihazları, alkolmetreler ve tartı cihazları gibi tüm ölçme cihazları konteynırlara konulacak.

Polis yetkilileri, bölgenin özelliğine ve zamana göre konteynırlarda görev yapacak yetkililerde farklılık bulunabileceğini belirtiyor. Kurban Bayramı'nda polisin kaçak hayvan denetiminde yetersiz kaldığına işaret eden bir yetkili, "Kurban Bayramı'nda Tarım Bakanlığı yetkilileri bu çalışmaya destek verecek. Kaçak hayvan denetimi yapacaklar. Orman ürünlerinin yoğun olduğu güzergahlarda da Orman Bakanlığı görevlileri bizimle birlikte çalışacak. Kış aylarına girildiğinde ise belediye yetkilileri kaçak kömür üzerine konteynırlarda çalışma yapacak." diyor. Emniyet, konteynırlar için finansmanı da buldu. Gerekli kaynak AB'den sağlanacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Türk Karayolu Taşımacılığı Destek Projesi kapsamında alınacak 5 milyon Euro'nun 3 milyon Euro'su, mobil yol kenarı denetim araçları ile trafik denetimlerinde kullanılacak bin 500 adet tablet bilgisayar alımında kullanılacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber